Lifestyle

Jeste li dovoljno hrabri?!

Aside Banners

Samo se pravi avanturisti usude spavati u ovim visećim hotelskim sobama na stijenama

Piše , Objavljeno

Želiš doživjeti nešto nesvakidašnje i biti u dodiru s prirodom, a da pritom ipak imaš nekakav osjećaj sigurnosti? Noć u visećoj hotelskoj sobi zadovoljava sve te kriterije!

DCIM108GOPROG0121231.Negdje tamo daleko, u magičnoj zemlji Peru, postoji rajsko mjesto opasano masivnim i surovim stijenama koje se zove Sveta dolina, dom jedne od najvećih turističkih atrakcija na planeti, drevnog grada Inka Machu Picchua. Milijuni turista svake godine posjete ovo mjesto, uživaju u arheološkim iskopinama, lokalnoj kulturi, vrhunskim gurmanskim iskustvima i adrenalinskim avanturama kojih je ova egzotična dolina prepuna, od raftinga i planinarenja do spuštanja žicom s nekog od andskih vrhova. Iako je sve to divno i krasno, ipak se ne može reći kako su sve te aktivnosti unikatne, što nikako nije slučaj sa Skylodgesima, tri hotelske sobe/apartmana koji doslovno vise na jednoj od stijena i pružaju doživljaj kakvim se rijetko tko može pohvaliti (osim pravih alpinista koji jedino na taj način mogu spavati, ali to je već drugi par krampona!)

planina 2 DCIM108GOPROG0121247. planina 8

Zapravo se radi o metalnim konstrukcijama obloženim debelim staklom koje su duboko zakovane u okomitu stijenu na visini od oko 120 metara, a gostima pružaju fenomenalan pogled na dolinu, noćno nebo i zalaske/izlaske sunca. Do ovih se soba dolazi nakon cjelodnevnog planinarenja, spuštanja žicom i hodanja po drvenoj platformi (koja ujedno služi i kao blagovaonica) što je zapravo i jedina pristupna točka. Drugim riječima, posjetitelji su gotovo potpuno izolirani što može biti pozitivno, ali i iznimno negativno iskustvo, ukoliko nedaj bože dođe do nekakvih problema.

planina 4 DCIM100GOPRO planina 6 DCIM100GOPRO planina 9

Ipak, s vama cijelim putem ide i profesionalni vodič (lokalac) koji će paziti na vašu sigurnost, opskrbiti vas potrebnim namirnicama (i alkoholom!) te vam čak i pripremiti obroke, koji su, sudeći po reakcijama onih koji su već prespavali u Skylodgesima, usporedivi s onima u najboljim svjetskim restoranima. Što se tiče energije, sve se dobiva solarnim putem, a zanimljiv je i način korištenja toaleta. Naime, iz očitih je razloga očuvanja higijene i ljepote okoliša potrebno odvojiti vaše “tekućice” od “krutica” te ih se, nakon što završite svoj boravak, riješiti na adekvatan način. Nije baš pretjerano romantično, ali takva su pravila! Inače, u svakom trenutku u svim sobama može biti ukupno osam ljudi, a jedno će vam noćenje iz džepa izbiti 290 dolara iliti oko 2 000 kuna. A valjda vrijedi tolike pare…

TAGOVIande avantura egzotično hotel hotelska soba peru planina

Komentiraj