Lifestyle

lova do krova

Aside Banners

Sasvim prosječna internet zvijezda može zaraditi više od milijun kuna po oglasu

Skupiš par stotina tisuća sljedbenika na društvenim mrežama i prilično si siguran kako ćeš moći fino zaraditi. A di smo mi bila kada se lova dijelila?!

Piše , Objavljeno

Nije neka tajna da velike zvijezde dobar dio svojih prihoda zarađuju reklamiranjem raznih gluposti po društvenim mrežama i YouTube kanalima, što uistinu nije nimalo čudno. Jedna Kim Kardashian ima 81 milijun pratitelja na Instagramu pa je sasvim logično da će se naći tvrtki koje su spremne izdvojiti i po par milijuna dolara za samo jedan jedini post u kojem guzlata starleta/poduzetnica pokaže njihov proizvod i možda ga čak konzumira/odjene/štoliveć. Do sada su ovakvi veliki priljevi love prolazili donekle nezapaženo, barem kada se pita vlasti, ali američka kontrolna služba Federal Trade Commission se odlučila malo temeljitije pozabaviti ovom nišom.

kim

Njihova je glavna briga (navodno) potrošač, koji ima pravo znati kada je, koliko i tko platio njihovim omiljenim zvijezdama za reklamu. Ono što je zanimljivo jest da se radi o svojevrsnoj zečjoj rupi, gdje su top zvijezde samo vrh, a ispod se nalazi nekoliko slojeva s tisućama manjih internet zvjezdica koje također zarađuju finu lovu na osnovu svoje popularnosti. Nije da se tu radi o milijunima, ali okreće se para koja je dovoljna da mnogi žive jako jako fino. Pa pogledajte samo neke od domaćih “zvijezda” koje na društvenim mrežama imaju jedva 100-tinjak tisuća fanova, pa dobivaju besplatne aute, putovanja i tko zna koliko love za besramno prostituiranje svakakvog smeća.

oglas

Captiv8, tvrtka koja se bavi posredstvom između oglašivača i internet zvijezda, tako ističe kako netko sa 3 do 7 milijuna sljedbenika oglas naplaćuje prosječno po 187 tisuća (YouTube), 75 tisuća (Instagram) ili 30 tisuća dolara (Twitter). Ukoliko se radi o nekome tko ima između 50 i 500 tisuća sljedbenika te se cifre u prosjeku kreću oko 2 500 (YouTube), 1 000 (Instagram) ili 400 dolara (Twitter). Rokneš 3-4 takva komada mjesečno i već si u nekoj lovici, a da nisi niti orao niti kopao. Eh majko, što me nisi dala u internet zvijezde…

TAGOVIdruštvene mreže Instagram internet kim kardashian oglašavanje reklame youtube

Komentiraj