Lifestyle

Uvredljivo?

Aside Banners

Scene rođenja Isusa oslikane na seks-igračkama izazvale kaos u Španjolskoj

Iako su mnogi pomalo i zaboravili bit Božića i pokleknuli pred konzumerističkom formom koja ga sad okružuje, jedan španjolski sex-shop ih je odlučio podsjetiti na ono što je stvarno važno... i to na vrlo uvredljiv način!

Piše , Objavljeno

Navikli smo da u ovo blagdansko vrijeme svatko iskorištava kršćansku ikonografiju kako bi zaradio malo ekstra love, ali ono što je jedan sex-shop u Španjolskoj napravio za mnoge znači ipak korak previše. Naime, dućan po imenu Non Sit Peccatum već drugu godinu zaredom u svoj izlog stavlja tri bijela keramička penisa na kojima su oslikani Josip, Marija i tek rođeni Isus. Djelo je to lokalnog umjetnika koje je zatražio sam vlasnik trgovine, Héctor Valdivielso, a čini se kako je za inače prilično religiozne Španjolce ovo ipak granica koju nije trebalo preći.

penis 1

Prošle godine su ga lokalci napali zbog nedoličnog prikaza ovih kršćanskih ikona, a ove je godine stvar otišla korak dalje. Organizirani su prosvjedi, ekipa je uništavala samo pročelje trgovine, sprejevima pisala “grešnici” po izlozima te čak i pokušala silom provaliti unutra i uništiti prostor, zbog čega je moral intervenirati i policija. Valdivielso je zato morao ukloniti sporne figurice, ali je ispred dućana postavio upitnik u kojem je od prolaznika tražio da mu kažu smetaju li im takvi prikazi ili ne. Začuđujuće, 78,5% njih je odgovorilo kako im ne smeta, pa je Valdivielso odlučio ponovno obogatiti svoj izlog ovom “umjetnošću”. Rizik je velik, ali poznajući gnjev vjernika, sumnjamo kako će mu se isplatiti..

TAGOVIblagdani božić dildo penis seks igračke sex-shop uvredljivo

Komentiraj