Lifestyle

Barem 2 milje

Aside Banners

Seks kalkulator otkriva koliki je pravi broj tvojih seksualnih partnera

Piše , Objavljeno

Iako zvuči kao naslov iz nekakvog jeftinog teen časopisa, seks kalkulator je zapravo vrlo zanimljiva alatka kojoj je namjena upozoriti na opasnosti od spolno prenosivih bolesti.

sexKada te netko pita koliko si seksualnih partnera ili partnerica imao, malo ćeš promisliti, početi prebirati po prstima, procijeniti je li onaj pijani oralac u lokalnoj birtiji tehnički seks i doći do brojke od otprilike 2 do 200. Zadovoljan ili ne, radi se o pristojnoj brojki i statistički je relativno lako moguće da si iz svega toga izašao neokrznut od raznih spolnih bolesti, prvenstveno ako si jedan od onih koji niti u pekarnu ne idu bez gumice u džepu. No stani par sekundi i razmisli malo o stvarnoj količini svojih seksualnih partnera i partnerica. Svaki od njih je spavao s x brojem ljudi, a svaki od tih x-eva je spavao s y brojem ljudi. Voliš matematiku?

Nema potrebe za faktorijelima, integralima i sličnim eskapadama kada nam je sve to vrlo fino upakirao ovaj seks kalkulator kojeg je složila tvrtka Lloyds Pharmacy, kako bi osvijestila ljude koji je pravi rizik oboljenja od spolnih bolesti, ali i zaradila lovu prodajom proizvoda koji takve bolesti mogu spriječiti i/ili liječiti. Njihov kalkulator funkcionira na principu teorije o 6 stupnjeva odvojenosti, koja tvrdi kako je svaki čovjek s bilo kojim drugim čovjekom povezan preko najviše šest ljudi. Primjera radi, moj prijatelj je surađivao s Richardom Gereom koji prijateljuje s predsjednikom Obamom, što znači kako ja Obamu poznajem preko samo dva čovjeka… Ista stvar vrijedi i za seks, pa ako izabereš osam partnerica (totalno ilustrativno, brojke autora ovog teksta iza sebe imaju tri, četiri, pa možda čak i pet nula) i smjestiš ih u određene dobne grupe kada si se s njima seksao, dobiješ ovako nešto:

sexImpresivne brojke, taman za malo se zamisliti. Iz Llyods Pharmarya ističu kako se ovdje ne radi o nikakvom dijagnostičkom alatu već svojevrsnom upozorenju na potencijalnu mogućnost zaraze spolno prenosivim bolestima, uz posebnu napomenu da se uglavnom ne moramo brinuti zbog naših izravnih seksualnih partnera i partnerica, već onih silnih milijuna neizravnih… Mozak nam se lagano topi, libido naglo opada, a nekoć gordi i snažni piton postaje smokić. Izgleda da je vrijeme za celibat!

TAGOVIkondom seks seks kalkulator šest stupnjeva sex spolno prenosive bolesti zaštita

Komentiraj