Lifestyle

što je in, a što je out

Aside Banners

Seks trendovi u 2019. godini – gotovo je s glumljenjem ‘sretnih završetaka’!

Piše , Objavljeno

Kada čujete riječ “trend”, vjerojatno vam na pamet padaju neki odjevni komadi koje opet nitko neće nositi ili novi popularni birc u gradu, no modna i ugostiteljska industrija nisu jedine koje doživljavaju trendove. Danas je izgleda potrebno biti u trendu na svim poljima, uključujući i seks. Ne želiš valjda da ti partner/ica misli da si konzerva u krevetu?

Šalu na stranu, kakav seks će netko imati stvar je osobne preferencije, a ne trendova, no zanimljivo je znati o čemu se najviše priča u određenom vremenskom periodu. Bilo da je riječ o inovativnoj seksualnoj igrački, modernom stilu klasičnog seksualnog položaja, ili čak nečemu važnom kao kulturni pomak u načinu na koji govorimo o pristanku na seks, uvijek postoji nešto novo što se može otkriti i istražiti u svijetu seksa.

Kako bi svi skupa bili up to date, donosimo vam seksualne trendove iz najdraže nam industrije, seks industrije. Što je in, a što je out?

Seksualni trendovi u 2019.

sex

Cigara nakon seksa je OUT, pljuga prije seksa je IN

Kako rekreacijska uporaba marihuane postaje sve više prihvaćena (kod nas još uvijek NE i legalizirana!), sve se više istražuje njen učinak. Iako još uvijek nema čvrste uzročno posljedične veze, jedno istraživanje iz prošle godine otkrilo je povezanost između uporabe marihuane i povećanog libida.
Osim toga, mnoge žene smatraju da protuupalna svojstva CBD ulja (poznat kao legalni, ne-psihoaktivni dio marihuane), pomaže u povećanju protoka krvi u genitalijama, što dovodi do povećanog uzbuđenja.
Sa sve rigoroznijim pravilima protiv pušenja, a sve liberalnijem odnosu prema marihuani- očito je kuda idu svjetski trendovi. Cigara nakon seksa je OUT, pljuga prije seksa je IN!

Recimo NE odglumljenim orgazmima!

orgazam

Ženska prava napokon su se dotakla i ponašanja u seksu i žene su sve rječitije oko toga što one vole i žele od svojih partnera. Davno smo završili s razdobljem u kojem se oralni seks očekuje samo od žena, a ako još ima koji neandertalac koji “to ne radi” preporučujemo mu da odustane od seksa generalno, ako uopće ima još koja žena koja bi pristala na drugi seks s njim.

Glumljenje orgazma je također jedna od iritantnih navika u seksu kojoj žene najčešće pribjegavaju kako ne bi “razočarale partnera” koji ih nakon seksa gleda poput teleta i pita: “Jesi li?” Ozbiljno stari, ako to moraš pitat, jel’ stvarno misliš da jesmo?

Izgleda da su žene napokon shvatile da ih odglumljeni orgazmi neće dovesti nigdje te da je puno bolje naučiti partnera KAKO nego nakon svakog seksa pitati se ZAŠTO.

Orgazam nije jedina svrha seksa

Ovo je nešto što žene ne govore partnerima da ih utješe za nedostatak orgazma već vam žele dati do znanja da više pažnje posvetite svemu onome što mu prethodi. Cilj seksa definitivno nije niti je ikada bio “tko će do cilja prvi” već da se uživa u putovanju.

Ovaj proces ima čak i naziv koji su smislili, a tko drugi nego najveći hedonisti- Talijani, a zove se “karezza”. Karezza je talijanska riječ koja znači “milovati”, a ovaj termin koristi se za strastveni i nježni odnos u kojemu partneri puno pažnje posvećuju jedno drugome, ne žureći ka velikom finalu.

Dok odgađanje orgazma može biti izuzetno ugodno, “karezza” se više bavi uživanjem u vožnji i ignoriranjem odredišta.

 

 

TAGOVIseks trendovi

Komentiraj