Lifestyle

not so smart

Aside Banners

Smart eko-kabriolet – prekršili “never go full retard” pravilo. Opet!

Piše , Objavljeno

Smart slavi 20 godina, dugo je preživio ovaj automobil zbog kojeg na sekundu uvijek presretan pomisliš da je ispred tebe slobodno parkirno mjesto kad ono – on!

Ovu godišnjicu slave uz novi ForEase koncept koji nema krov.

smart forease

Ovo nikako nije prvi Smart kabrio, ali svakim novim izdanjem nas podsjete koliko je to loša ideja. Otvaranje prozora nije dovoljno? Kad si klinac, želiš kabriolet, ali to nikad nije Smart. U najgorem slučaju bude Mazda MX5 ili BMW Z3. Sve ispod je samo tužno. Vjerojatno je ovo auto za IT likove od 2 i po metra koji jašu gradom u Smartu, a glava im inače udara u krov. Onda ovo ima smisla.

Imali su i gori model od svih navedenih dosad – nazvan smart Crossblade. Auf što je to boljelo. Googlajte ako se usudite pogledati tu rugobu. Nismo imali srca staviti ju u članak.

Ovaj koncept dolazi u metalik bijeloj/srebrnoj kombinaciji boja, a neki detalji su “parno zelene” boje. Ne, ne šalimo se. Ime boje je Steam Green. Vjerojatno kako ste ekološki osvješteni i organsku brokulu pripremate na pari, tako želite i ovaj eko-Smart. Kvake su integrirane u tijelo automobila, fin završni touch na tijelu ovog čudnovatog automobila.

smart forease

Naravno, ne možeš imati detalje “parno zelene” boje i voziti na lož-ulje. Ovaj čudnovati patuljak pokreće električni motor od 60kW i 17.6 kWh litij-ionska baterija. A baš kad smo pomislili da će električni automobili napokon izgledati normalno i kul – pojavi se Smart.

Ovo je zasad samo koncept, izložen je na pariškom Moto Showu. Hoće li u produkciju? To je Smart, vjerojatno hoće. Tugić.

TAGOVIautomobil kabriolet mercedes-benz smart

Komentiraj