Lifestyle

Nogobiljar je igra za nas

Aside Banners

Snookball je novi cool sport koji jednostavno morate probati!

Piše , Objavljeno

Kako ste vjerojatno mogli skužiti iz imena, snookball je kombinacija biljara i nogometa, a izgleda kao što i zvuči: jako zanimljivo!

snookball 2Malo tko od nas nije barem jednom u životu probao igrati nogomet i biljar, bilo da se radilo o bezveznom napucavanju lopte na kvartovskom igralištu ili pijanim birtijaškim pokušajima gađanja malenih kuglica u malene rupice pomoću dugačkog štapa (da, biljar je u suštini metafora za seks). No, ponekad je potrebno pogledati malo širu sliku i vidjeti može li se s ova dva sporta napraviti nešto novo, originalno i zanimljivo. Aurélien i Samuel, dva francuska poduzetnika kojima je hobi izmišljanje neobičnih igara, odlučili su spojiti biljar i nogomet te se iz svega izrodio snookball, igra koja vrlo vjerojatno neće postati globalni fenomen s milijunskom publikom, ali bi mogla biti dobra zabava za klasično nedjeljno dokoličarenje.

Snookball – promo:

Snookball teren se sastoji od velike replike biljarskog stola, dok kuglice zamjenjuju nogometne lopte različitih boja, a igrači u ovom slučaju hodaju po “stolu“. Cilj igre je nogom udariti bijelu loptu (nešto teža od ostalih) i njome pokušati pogoditi lopte druge boje i tako ih ugurati u rupe. Dakle, ista stvar kao i klasični biljar, samo što umjesto štapa koristite donje ekstremitete. Igra je prvenstveno namijenjena dvojici igrača, ali može se igrati i u parovima, a pravila su totalno fleksibilna. Ipak, ustaljene su klasične biljarske igre “osmica” i “devetka: bijelom loptom gađate skupinu obojenih lopti te na taj način određujete je li vaš cilj u rupe spremiti sve pune ili prazne kombinacije, ovisno o tome čijeg predstavnika ubacite prvog. Igra završava kada sve lopte iz vaše skupine budu u rupama te kada to isto učinite i sa zadnjom loptom, bila ona broj 8 ili broj 9. Znači, ništa novo niti pretjerano teško za pohvatati…

Snookball – isječci:

Igra u parovima ima i jedan zanimljiv dodatak, a taj je da svaki udarac možete obaviti u dva dijela i to tako da svom partneru dodate loptu koju on mora “iz prve” usmjeriti gdje već želi. Nema što, zvuči i izgleda prilično cool, no najveća bi prepreka ipak mogle biti financije. Za sada ovako nešto nije dostupno u našim krajevima, a iznajmljivanje kompletne opreme u Francuskoj košta nemalih 500 eura po danu (skoro 4 tisuće kuna). Ako ste baš u nekoj pari i želite sa svojom ekipom probati nešto novo, možete naručiti cijeli set za 6 tisuća eura (napomenuli smo da je dvojac iza ove igre u poduzetničkim vodama, zar ne?) ili jednostavno uzmite par dana i napraviti sve sami. Još nije kasno da postanete najbolji sportaš u svom gradu pa makar taj sport bio snookball!

TAGOVIbiljar bizarno cool sport igra nogomet novi sport snookball sport zanimljivo

Komentiraj