Klopa & Cuga

666-burger!

Aside Banners

Sotonski hamburgeri digli katoličku crkvu na noge

Piše , Objavljeno

Ne kažu bezveze da je sve u reklami, a jedan je restoran u Chicagu pogodio ‘u sridu’ sa svojim “misnim hamburgerom”, koji već nekoliko dana diže neviđenu prašinu u katoličkim krugovima.

sotonski hamburger

Iznimno nam je drago da se američki dio katoličke crkve, u vrijeme kada ih doslovno svaki dan trese barem jedan pedofilski skandal, nalazi vremena baviti prizemnim, svjetovnim stvarima, poput menija jedne obične pečenjare. Upravo se to događa zadnjih tjedan dana, koliko traje hajka na restoran Kuma’s Corner u Chicagu.

Kuma’s Corner je otvoren tek nedavno, a već je stekao kultni status, pogotovo kod ljubitelja metal glazbe. Black Sabbath burger, Metallica burger i Slayer burger, samo su neke od slasnih počasti velikanima ‘teške’ glazbe, a restoran svako malo predstavlja neko novo jelo. Tako se od ovoga mjeseca na meniju može naći Ghost burger, koji inspiraciju vuće iz švedskog doom metal benda Ghost B.C.

Ono što ove Skandinavce izdvaja od ostalih ‘antikrsta’, jest scenski nastup, koji se sastoji od odijevanja članova benda u pripadnike katoličke crkve (svećenici, biskupi, papa) i otvoreno štovanje Sotone, smrti i ostalih mračnih motiva. Kontoverzno, nema što, ali ništa manje od hamburgera s njihovim imenom, koji se sastoji od povećeg komada mljevenog mesa, čili aioli umaka, pirjane kozletine, bijelog cheddar sira, redukcije od crvenog vina i hostije kao priloga.

Ghost B.C. – Secular Haze:

Upravo su ova dva posljednja sastojka izazvala bijes katoličke crkve, budući da crveno vino predstavlja Krv Kristovu, dok je hostija Tijelo Kristovo. Menadžment Kuma’s Cornera se brani time da je sve ovo samo bezopasna zezancija i marketinški potez, te se nisu libili pohvaliti svojim dobrotvornim donacijama nekim katoličkim ustanovama, no nadbiskupska vrhuška ne želi niti čuti njihove isprike.

Kristine Kappel, glasnogovornica Dobrotvorne katoličke udruge nadbiskupije Chicago tako je izjavila: “Nismo primili niti ćemo prihvatiti bilo kakvu donaciju Kuma’s Cornera. Misa je središnji događaj katoličke vjere i molimo Kuma’s Corner da sa svog menija ukloni burger koji vrijeđa tu vjeru i vjeru svih kršćana.” Odgovor prozvanog restorana je, dakako: “NE!

TAGOVIchicago hamburger heavy metal kuma's corner metal hamburger metallica sotonizam sotonski hamburger zlo

Komentiraj