Dizajn

Blockbusteri samo čekaju na vas

Banner 300

Stan Lee traži vašu pomoć u stvaranju novih superjunaka!

Piše , Objavljeno

Više nemate pravo na isprike: Stan Lee je stvorio četiri nova superjunaka, Plotagon daje posebnu računalnu platformu, a na vama je da složite epsku priču!

stan lee

Iako mu je u kostima već 90 godina, Stan Lee ne prestaje raditi. Jedna od najvećih živućih legendi pop kulture, osoba koja je u najvećoj mjeri odgovorna za popularizaciju superjunaka i neprikosnovani stripovski genije, udružio je snage sa švedskom tvrtkom Plotagon, koja korisnicima pruža platformu za stvaranje vlastitih filmova.

Plotagon software dostupan je za besplatno skidanje na Windows i OS X sustave, a pretvara napisani scenarij u likove, scene i dijaloge. Drugim riječima, vi napišete “Super Čvarak baca mast u oči Vege Tarijancu” i program će to renderirati u pravu scenu, koju odmah možete vidjeti u prozorčiću sa strane. Dobro, program nije toliko moćan da vizualizira baš svaku glupost koju napišete, ali za sada na korištenje nudi pet različitih likova i šest lokacija, što je i više nego dovoljno za ubiti nekoliko sati i stvoriti sljedeći veliki kino hit. Naravno da nije baš sve za džabe, tako da ćete za dodatne likove i lokacije ipak morati izdvojiti koji dolar.

Plotagon – pokazni video:

No, ovakve stvari teško mogu zaintrigirati javnost, ako se u igru ne uključi neka od velikih faca, a Stan Lee to definitivno jest. On će osmisliti četiri potpuno nova lika (superjunaka), koji će se pojaviti u posebnoj Plotagonovoj ekspanziji. Uz likove ćete dobiti i nekoliko unikatnih lokacija, a način rada će biti isti kao do sada. Dakle, izaberete superjunake koje želite koristiti i smjestite ih u određeni okoliš, te tekstualno zapisujete njihove akcije, reakcije i dijaloge. Jednostavnim stiskom tipke Play u prozorčiću sa strane će se odvrtiti scena koju ste napisali, tako da odmah možete provjeriti leži li u vama talent za pravog hollywoodskog blockbuster scenarista. Kao datum izlaska najavljen je početak studenog, a cijeli će paket koštati 9,99 dolara (oko 50-ak kuna).

Christopher Kingdon, osnivač tvrtke, prepoznao je potrebu korisnika da budu i aktivni sudionici u stvaranju priča, a ne samo obični konzumenti. S tim se slaže i sam Lee, koji kaže: “Jako sam se zabavljao stvarajući sve svoje likove, a veliki mi je užitak gledati i kako fanovi stvaraju svoje vlastite priče. Sada, u suradnji s Plotagonom, mogu stvoriti svoj vlastiti film o superjunacima.” Što reći osim: kakav CAR!

TAGOVIplatforma za stvaranje filmića plotagon software stan lee strip superjunaci

Komentiraj