Lifestyle

Aside Banners

Starješine otkrile za čim žale da se i nama ne bi dogodilo isto

Piše , Objavljeno

Iako ćete možda sa tugom i žaljenjem gledati na ovu nesretnu statistiku, vrlo je lako moguće da ćete se i vi u njoj pronaći za par desetaka godina.

avanturaStarci često znaju reći kako ne znaju gdje i kako im je točno život proletio; čas su bili bezbrižni klinci sa snovima i nadanjima, a već su u idućem trenutku morali proći višeminutnu bolnu torturu samo da sjednu u kauč. Na žalost, sve nas to čeka, a jedino što možemo učiniti jest potruditi se da u tim poodmaklim godinama svojih života nemamo zbog čega žaliti. Dobro, uvijek će biti nešto što smo željeli učiniti, a nismo, ali recimo kako se treba truditi da takve stvari svedemo na minimum!

adventure

Jedan od najvećih razloga za žaljenje je svakako gubitak vremena na beznačajan posao i nedostatak prave avanture, a kako bi upozorili mlade na takvu moguću budućnost, British Airways je poduzeo veliko istraživanje na 2 000 američkih baby boomera (ekipa rođena između 1946. i 1961. godine) oko pitanja tog životnog žala. Najviše je bilo onih koji su priznali kako najviše žale zbog toga što su previše radili (17%) , premalo putovali (20%) i izgubili kontakt sa svojim prijateljima (26%), a previše ima i onih kojima je u penziji najgore palo što su toliko malo vremena posvetili svojoj obitelji (17%).

avan tura

Iako je većina od njih itekako željela putovati, glavni razlog zašto to nisu činili su bile radne obveze (22%) ili jednostavno nedostatak love, a više od polovice onih koji su premalo putovali tvrde kako nikada nisu niti imali putovnicu ili napuštali državu. S druge strane, veliki im je motiv za putovanje (osim standardnog upoznavanja novih kultura i prirodnih ljepota) bilo i obiteljsko naslijeđe, odnosno povezivanje sa svojim korijenima. Kako je SAD nastao na temeljima imigracije, jasno je zašto čak 75% ispitanih kao glavni motiv putovanja vidi upravo upoznavanje svoje pradomovine. U svakom slučaju, da parafraziramo starog majstora Šimića, čovječe, pazi da ne putuješ premalo jer će ti jednom biti žao!

TAGOVIavantura british airways posao putovanje starost žaljenje život

Komentiraj