Stil

Hodaš i sviraš

Aside Banners

Adidas predstavio Megalizer, tenisice koje stvaraju mjuzu

Adidas je stvorio model tenisica zbog kojih više nećete plesati na glazbu, već će glazba svirati na vaš ples. Nemoguće?

Piše , Objavljeno

Adidas je stvorio model tenisica zbog kojih više nećete plesati na glazbu, već će glazba svirati na vaš ples. Nemoguće?

Reklama za adidas Original MEGALIZER predstavlja ove tenisice kao prve koje omogućuju plesačima da stvaraju vlastitu glazbu svojim pokretima. Promoviraju ih popularni francuski hip-hop plesači i blizanci prigodnog imena , a pridružili su im se i dečki iz plesne skupine Vagabonds. Fora je u tome da tenisice na potplatima imaju senzore koji bilježe jačinu svakog pritiska te preko wirelessa prenose podatke koje prima i reproducira poseban softver.

No oko ovog epiteta “prve” već se lome koplja jer je japanski breakbeat duo Hifana, poznat po korištenju različitih uređaja i instrumenata za svoje izvedbe, prošle godine u travnju pretvorio tenisice Nike Free Run u novi glazbeni instrument koji funkcionira na sličnom načelu, samo što “najkice” imaju žicu koja se ukopča u petu. Čini nam se da je to manje praktično jer bi ples sa žicom na peti mogao biti opasan ako se zapletete i razbijete se ko” ona stvar.

Riječ je o promotivnoj kampanji za savitljiv model tenisica, u slobodnoj prodaji namjenjenima prvenstveno za trčanje, koje inače neće stvarati glazbu. Kada se pojavio ovaj video, odmah su počele i prepirke oko toga jesu li “najkice” fake ili nisu, pa je duo Hifana izbacio i “making of” video kojim je razuvjerio sve skeptike (bez brige, neki još uvijek ne vjeruju).

Ako želite nositi Adidas ili Nike tenisice koje proizvode glazbu dok plešete, morat ćete uz sebe imati laptop i zvučnike, izabrati neko kul urbano mjesto prepuno grafita i cura koje će se diviti vašim tenkama i plesu. No ako niste brejker, ništa od uzdaha ljepšeg spola – džabe vam tenisice koje sviraju.

TAGOVIadidas glazba Hifana Les Twins moda muzika Nike tenisice

Komentiraj