Stil

TKO BI REKAO?

Aside Banners

Dilemi je došao kraj! Vole li žene dlakavije muškarce ili su im draži oni glatki?

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Dlačice na tijelu nisu samo izazov za žene, već i za muškarce. Muškarci su skloniji većoj dlakavosti zbog testosterona, što je jedan od razloga zašto muškarci puštaju bradu, dlake na prsima i na leđima, dok žene s tim nemaju pretjerano problema.

Vole li žene dlakavije muškarce?

Zahvaljujući anketi AskMen, koju prenosi portal Upliftspa, neke žene zapravo više vole dlakavija muška tijela nego li ona deplirana. Istraživanje pokazuje da žene ne vole muškarce bez dlačica jer izgledaju pretpubertetno i neprirodno. Istraživanje također sugerira da žene preferiraju bradu i dlačice po tijelu jer to muškarce čini starijima i mudrijima, jer žene izgled muškarca često povezuju s mentalnom zrelošću.

Međutim, iako neke žene preferiraju dlakavije muškarce, glavna stvar je u tome da žene pate na higijenu kod muškarca, treba pravilno održavati (grooming) i ukloniti višak dlaka, osobito dlake na leđima. To je zbog činjenice da muškarci koji se dotjeraju i brinu o svom izgledu, djeluju odgovorniji i složeniji.

Evo nekoliko izjava žena koje preferiraju dlakavije muško tijelo.

“Ja osobno volim malo dlaka po tijelu i licu. Ima nešto u tome, izgledaju zrelije i muževnije. Meni je to privlačno.”

“U redu je imati dlake na prsima sve dok se dlaka na prsima ne pretvori u kosu ramena, leđa i vrata. Grubo je i iskreno, jednostavno mi se to ne čini privlačnim.”

Neke žene vole i depilirano

Žene se nekada groze muških dlaka kad žele zagrliti muškarca, tijelo bez dlaka također smatraju oličenjem “čistoće”. Isto tako, žene smatraju da muškarci ne bi smjeli imati dlakavo međunožje, a sve zbog “društvenih standarda” koje one moraju prolaziti, to jest od njih se očekuje da se dolje depiliraju pa to isto žele i od muškaraca.

“Držite to pod kontrolom. Od nas se očekuje da stvari dolje održavamo čistima, a trebali bi i momci.”, rekla je jedna od ispitanica ove ankete.

Sve u svemu, izgleda da žene većinom pate na održavanje higijene kada je riječ o muškarcima. Ako vam je uredna brada, kosa i ako ste se otuširali poslije treninga – dečki, minimalac je zadovoljen!

TAGOVIanketa brijanje depilacija dlakavost istraživanje