Stil

HC TINTA

Aside Banners

Hardkor tetovaže iz ruskih zatvora

Piše , Objavljeno

Rusija nas već godinama fascinira na sve moguće načine: kroz čudne fotke, smiješne video zapise, plave manekenke, količine vodke koju popiju, a usput i nešto opasnije stvari. Radi se o hardkor tetovažama ruskih robijaša, koje imaju svoju posebnu priču.

naslovna fotka

Svi pratimo trendove današnjice, pa su nam i tetovaže dobro poznate, krenuvši od klasičnih JNA tetovaža (koje se kasnije popravljaju u ONA ili JELA bez obzira na to što se žena zove Dragica), pa sve do kineskih znakova za koje uopće ne znamo što znače, ali smo si i dalje kul.

Ruski zatvorenici također vole trendove, još od početka 20-ih složno se odlučuju na tetoviranje onoga u čemu su bili najbolji: ubojstva, pljačke, silovanja, politika, droga, kockanje i druge kriminalne radnje.

Mašinice za tetoviranje su se pravile od dijelova nađenih u zatvoru, a tinta se radila od zapaljene gume smiksane s mokraćom. Hardcore, nema šta.

Svaki zatvorenik je morao tetovirati svoju uobičajenu praksu, recimo – tetovaža mača kroz vrat ako si brutalan ubojica s mogućnosti unajmljivanja. U slučaju laganja i tetoviranja simbola koji nisu označavali njihove aktivnosti, našao bi se pokoji komad stakla ili žilet za otklanjanje iste. Otpor tome bila bi smrt. Pa ti budi faca…

Sredinom 60-ih do 80-ih godina na ruskim krim-fakultetima bilo je oko 35 milijuna Rusa gdje je svako tijelo puno tetovaža pričalo svoju životnu (ne baš pristojnu) priču. Na prvi pogled se moglo vidjeti tko su ti novi cimeri u Gulagu. Što više tetovaža, to je ekipa luđa.

Nakon 1991. i raspada SSSR-a, nasilje u Rusiji je bilo na vrhuncu. Komunizam nikad slabiji, a mafija nikad jača. Fotograf Sergej Vasiliev je dobio pristup nekim od najozloglašenijih zatvora kako bi prikupio par fotki mutnih likova i njihovih tetovaža i tako posprdao sve naše tribal zmajeve i Balaševićeve citate na podlaktici.

Između par stotina fotki i simbola tetovaža, donosimo one najbolje. Ili najgore, zavisi kako na to gledate.

Macan broj 1

01.

Mač kroz vrat je simbol ubojica koje se mogu unajmiti. Zvona na nogama označavaju služenje zatvorske kazne do kraja (do zvona). Zvijezde na koljenima znače kako zatvorenik ne želi klečati pred policijom. Taj još nije prošao kroz crveno na semaforu u Osijeku.

Macan broj 2

02.

Svjetionik na desnoj ruci označava potragu za slobodom, a svaka istetovirana narukvica znači preko 5 godina zatvora.

Macan broj 3

03.

Zmija oko vrata označava pripadnike sklone drogama koji se teško odvikavaju od svojih poroka.

Macan broj 4

04.

Crkva na prsima označava kradljivce, a lubanje na vrhovima tornjeva osuđenika na smrt. Mačka na ruci je simbol čestog dolaska u zatvor. A uvijek su nam bile slatke te mace.

Macan broj 5

05.

Prometej vezan lancima nakon što je izdao Zeusa je simbol doživotne kazne.

Macan broj 6

06.

Sirena na trbuhu je simbol silovatelja, zlostavljača i pedofila, a Kupid na prsima označava osobu čiji se status spustio zbog čestog zlostavljanja od strane ostalih zatvorenika.

Macan broj 7

07.

Naramenice i ordeni su simbol visoko pozicioniranih kriminalaca sa statusima generala i sl.

Macan broj 8

08.

Zvjezdice na ramenima predstavljaju autoritet u zatvorskoj jedinici, a oči ispod pupka homoseksualca.

Macan broj 9

09.

Tetovaže na licu se obično stavljaju kada su očekivanja za izlaskom iz zatvora gotovo nikakva, a tigar označava bijes, nasilje i razbojništvo.

Macan broj 10

10.

Mašna na vratu znači uspon od sitnog lopova do velikog igrača, a znak dolara u mašni je simbol za pranje novca. Zvuči poznato, zar ne?

Macan broj 11

11.

Tetovaže označavaju visoko pozicioniranog kriminalca u krađama i pokazuju cijelu njegovu biografiju.

Macan broj 12

12.

Zatvorenik s tetovažama povezanim s drogama i usklikom ‘Gott mit uns’ (Bog s nama) –  rečenicom koju su koristili Treći Reich i Rusko carstvo.

Macan broj 13

13.

Simbol očiju na gornjem dijelu tijela znači kako ovaj lik uvijek sve promatra i vidi.

Macan broj 14

14.

Još jedan s narukvicama koji znače 5+ godina u buksi.

Macan broj 15

15.

Zatvorenici često tetoviraju lice političara zbog uvjerenja da za provedbu zakona policija neće pucati na sliku ruskih lidera i heroja.

Macan broj 16

16.

Tetoviranje u studiju poput zatvorskog, s improviziranom opremom i tintom, u nehumanim higijenskim uvjetima može dovesti do raznih bolesti. Djeco, pazite se!

Macan broj 17

17.

Vragovi na ramenima znače otpor sistemu, a imaju i anti političko značenje.

Macan broj 18

18.

Lubanje na ramenima znače služenje doživotne kazne, a tetovaža žene koja diže haljinu ima značenje silovatelja.

TAGOVIhardkor rusija tetovaže zatvor

Komentiraj