Stil

šišaj!

Aside Banners

Kako ćelavost okrenuti u svoju korist otkrio nam je najsimpatičniji hrvatski ćelavac

Piše , Objavljeno

Jednako kao žene na prvu sijedu, tako i muškarci na prve znakove ćelavosti krenu
paničariti. No, ženama je ovdje ipak lakše, one se ionako često farbaju tako da se pojava sijedih ni ne primijeti dok je kod muškaraca teško ne primijetiti onaj krug nasred glave gdje je kosa jednostavno prestala rasti.

Ova pojava velikom broju muškaraca predstavlja udarac na ego te im poljulja čitavo samopouzdanje što ih tjera na neke očajne pothvate kojima pokušavaju prikriti ćelavost. Neke od njih uključuju puštanje kose tamo gdje je ima i pokrivanje dijelova na kojima je nema, drugi koriste razne preparate koji obećavaju da će im kosa opet rasti, neki se čak odlučuju za tupee i perike (doduše ne znamo nikog osim Duška Lokina tko i dalje koristi ovu metodu), a neki (koji si to mogu i priuštiti), podvrgnut će se skupocjenom i dugotrajnom tretmanu presađivanja kose koji košta između 15 i 25.000 kuna.

Screenshot_38

Naravno, koliko para toliko i muzike, tako da je ova zadnja opcija estetski daleko najbolja. Iako, ima nešto cringe u tome da muškarca za kojeg znaš da je do prekjučer bio ćelav odjednom vidiš s bujnom kosom. Znam da zvuči licemjerno jer se žene stalno podvrgavaju razno raznim kozmetičkim ili estetskim metodama “poboljšavanja” sebe, ali eto, život nije fer i muškarac koji to radi odmah nam je nekako manje muževan.

Kako s kosom ne izgubiti i muškost?

Majka priroda podijelila nam je karte pri čemu su neki imali više sreće, drugi malo manje. No, živimo u vrijeme kada je uz nešto novaca moguće vrlo brzo ispraviti te “nepravedno podijeljene karte”. Dobila si paket s malim sisama? Nema problema, jučerašnja dvojka može biti sutrašnja petica. Nije problem niti ako imaš Tuđmanove usne, one već sutra mogu biti usne Angeline Jolie. Razvoj estetske kirurgije doveo je do toga da mnogi ljudi više ni ne sliče na sebe. Od toga da budu najbolja verzija sebe postali su netko drugi. Jedan od najboljih svjetskih primjera je najpoznatija Instagramuša iz klana Kardashian-Jenner- Kylie Jenner.

Screenshot_39

No, nećemo ovdje moralizirati niti zauzimati bilo kakva stajališta za ili protiv estetske kirurgije. Svatko sa svojim tijelom može raditi što god želi i što god ga veseli (dok time ne ugrožava sigurnost drugih ljudi!). Ono što želimo je ohrabriti drage nam muškarce koji su krenuli ćelaviti i ne znaju kako se nositi s novonastalom situacijom na svojoj glavi. Razumijemo, nije lako.

No ne treba klonuti duhom! Moj tata kad je bio mlad imao je dugu, kovrčavu kosu na koju je bio iznimno ponosan. Čak je i mama uvijek govorila kako se zaljubila u njegove plave lokne. Zadnjih 15 godina stari je ćelav, a za sebe kaže: “Izgledam bolje nego ikad”

To je stav koji trebamo imati svi! S prihvaćanjem sebe dolazi samopouzdanje, a samopouzdanje je ono što čini osobu privlačnom, dok kompleksi i nesigurnost imaju potpuno suprotan efekt.

O ovoj temi popričali smo s najsimpatičnijim nam hrvatskim ćelavcem. On je profesor geografije, bloger, kolumnist, novinar, profesionalni pivopija i GASTROlog (nije doktor već šeta po restoranima i jede, a za to ga plaćaju- dakle pobijedio je sistem), a od nedavno i autor knjige “Šaptač ženama”.

On je Domagoj Jakopović Ribafish.

Ribafisha svi znamo kao uvijek obrijanog na nulu, no ovaj ćelavac je u nekim mlađim danima imao dugu kosu za koju je, baš kao i moj stari, bio poprilično vezan i koja je činila velik dio njegova identiteta.

Kaže Riba: “Do svoje tridesete sam bio glavna faca zbog duge kosice i neke rokerske spike. Kapetan odbojkaške ekipe, pjevač u zboru i bendovima, čak sam i faks dogurao do kraja. A onda se kuja povukla i morao sam odabrati: ili se skrivati kukavički i lagati sebi i svima kao Lokini, Sušeci i Trumpovi, furati ćelu i repić kao olinjali autolakirer, ili se ostrugati i početi živjeti s nekom malo drugačijom spikom. Tada sam izmislio i proširio foru da se žene s manjim cicama i frajeri bez kose puno bolje ševe jer se moraju dokazivati, progutao knedli i knedli, i uskoro ušao u kolotečinu.”

I, je li bolje s kosom ili bez?

“Nitko me nikad neće uvjeriti da je bolje biti ćelav nego čupav, ali život je borba i jednostavno treba zauzeti dobar stav i tako kročiti kroz isti. Da mi je opet onako izaći iz mora i zabacit čupom da pljesne o leđa, ali s druge strane, sad mi barem ne trebaju gumice za kosu tijekom seksa!”

Eto, Domagoj nam je na svoj jedinstven i duhovit način potvrdio čitavu poantu ovoga teksta, te nam je priložio i jednu fotku iz mlađih dana kada je njegovu glavu krasila duga kosa.

50278009_331382777717089_2978896068470636544_n

Priznajemo, nije ni ovaj surferski look bio loš, ali on ipak više pristaje 20-godišnjacima, a Ribi sad obrijana glava stoji puno bolje. U svakom slučaju, ako si stariji od 40, a nisi Vuco, možda više ne bi trebao nositi dugu kosu.

Primjeri muškaraca koji ćelavost nose bolje nego kosu

Dokaza da ćelavost može biti itekako sexy ima na sve strane, a brojnim poznatim muškarcima ona stoji puno bolje nego kosa. Uzmimo za primjer Bruce Willisa.

Screenshot_43

Ili Dwayne Johnsona aka “The Rock”.

Screenshot_41

Ili Dean Norrisa.

Screenshot_40

Svi ovi muškarci nisu bez kose svojom voljom već onom majke prirode, ali to su odlučili prigrliti, i morate priznati, skroz im pristaje ovaj badass look.

Još jedan lokalni primjer šarmantnog muškarca kojeg ne možemo ni zamisliti s kosom jer nedostatak iste nosi tako dobro je Alen Kolbas. Alen je kontrolor letova, a hrvatskoj javnosti poznat je radi svog jedinstvenog modnog izričaja te je 2017. bio proglašen osobom s najboljim stilom u Hrvatskoj.

Treba li vam još koji dokaz da najbolja stvar koju možete napraviti za sebe ukoliko ste počeli ćelaviti je ta da to objeručki prihvatite, možda pustite i bradu i ownate tu ćelavost poput gore navedenih muškaraca? I zapamtite, vaša vrijednost kao muškarca ne ovisi o broju dlaka na glavi. Ako sami ne radite dramu oko gubitka kose, neće ni bilo tko drugi.

Tako da, brijači aparat u ruke i šišaj! Ako je mogla Britney, pa valjda možeš i ti.

Screenshot_44

TAGOVIAlen Kolbas ćelavost Domagoj Jakopović Ribafish

Komentiraj