Stil

Tu su!

Aside Banners

Nike ispoštovao Back to the Future dan i izbacio poznate tenisice iz filma

Piše , Objavljeno

Jučer bijaše Back to the Future Day i Internet je poludio. Svi su spemali s BTTF sadržajem, uključujući i nas. Ono što nas je najviše šokiralo je prekjučerašnji tweet iz Nikeovog kampusa upućen Michael J. Foxu koji kaže “Vidimo se uskoro”.

"Back to the Future II" (1989)

Očekivali smo NIKE MAG, samovezajuće tenisice koje Marty McFly nađe u budućnosti. Početkom dana činilo se kako ih ipak nećemo dobiti.

Zadovoljili bismo se i s “običnim” Nike Bruin

Kako bi obilježili ovaj poseban dan, Nike je izbacio tenisice koje je McFly nosio prije nego što se dokopao futurističkih.

Izvor fotke: filmgarb.com

Nike Bruin su prve Nike košarkaške tenisice koje su započele Nikeovu dominaciju među obručima, ali i među ekipom koja ne zna apsolutno ništa o košarci. Prve Bruinice su izašle 1972. godine, a verzija od jučer je prepravljena kako bi bila izdržljivija – koža umjesto suede materijala i drukčiji potplati. Maknuli su i branding s jezika i pete tenisice – jer u prvom Povratku u budućnost Michael J. Fox je nosio svoje Bruinsice s kojih su morali skinuti branding. Tko kaže da se ne može ispričati priča kroz par tenisica?Ostavljena je prepoznatljiva bijela boja s crvenim swoosh znakom.

Izvor: Nike

Izvor: Nike

Bez obzira jeste li sportaš, geek ili šminker – ove tenisice idu na sve. Vječni klasik. Tenisice su jučer puštene u prodaju na NikeLab lokacijama, ali smo sigurni da će se moći pronaći i online ovih dana.

collage

A što s NIKE MAG?

Prije 30 godina, Spielbergova ekipa je upitala Nikeovce žele li surađivati s njima na jednom futurističkom filmu. Nike je pristao i tako su stvorili najželjenije tenisice svih vremena. Ne volimo što se danas svi razbacuju superlativima, ali nema šanse da ove tenisice niste poželjeli imati kao klinci.

nikemag (Custom)

Jučer, 21. listopada 2015. godine, na dan kada Marty McFly stigne u budućnost – Nike je održao obećanje.

“Počeli smo stvarati nešto za fikciju i pretvorili smo to u stvarnost, izmišljajući novu tehnologiju koja će biti korisna svim sportašima” Mark Parker, predsjednik Nikea

Ranije ove godine, Nike je patentirao tehnologiju zvanu “power lace”, a u 2009. su patentirali tehnologiju zvanu “Automatic Lacing System” – što će reći da već dugo vremena razmišljaju o ovom modelu.

Nike Mag su bile puštene u prodaju i prije – 2011. godine, ali samo su izgledale kao Martyeve šuze (samo!), nisu imale samovezajuću tehnologiju za kojom žudimo otkad smo prvi put vidjeli Delorean. Svakako moramo napomenuti kako je Nikeov dizajn tim u to vrijeme proveo šest punih godina kako bi napravili točnu repliku Nike Mag šuza iz filma, a to im je i uspjelo. Sve osim (bez)vezica. Svemirski materijali, elektro-luminiscentni potplat i ugrađena punjiva baterija koja bez problema može odraditi 3 tisuće sati… 1500 pari je prodano na eBayu, a cijena im je bila između 2300 i 9959 dolara. Sva zarada je išla Michael J. Foxovoj zakladi za istraživanje Parkinsonove bolesti.

NIKE MAG 2015 su potpuno funkcionalne, samovezajuće vezice i sva ostala zvona i zvižduci, a prvi par je dobila osoba koja je i proslavila ovaj koncept – Michael J. Fox.

Fox je na Twitteru podijelio predivno (i tekstualno i vizualno) pismo Nikeovo glavnog dizajnera Tinkera Hatfielda, a ubrzo nakon toga je postalo jasno i da MJFox ima svoj prvi par.

Izvor fotke @realmikefox

Izvor fotke @realmikefox

Michael J. Fox ih je pokazao na djelu jučer kad je gostovao  u showu Jimmy Kimmela. Ostali parovi će biti dostupni u proljeće 2016. godine, a prodavat će se isključivo na aukcijama na eBayu od kojih će sva zarada opet ići Michael J. Foxovoj zakladi.

Teško mu je. Jedva smo suspregnuli suze. M.J., kralj si zauvijek.

 

TAGOVIadidas michael j. fox Nike povratak u budućnost steven spielberg tenisice

Komentiraj