Stil

uvijek postoji način

Aside Banners

Nosio revije za Versace i Moschino, a živio kao beskućnik šest godina. Uskoro i dokumentarac

Profil o 56-ogodišnjem Mark Reayu počinje uz riječi "Tipična percepcija beskućnika je pijanac, ovisnik ili izgubljena duša". Mark je izgubljena duša, ali sad je i zvijezda indie dokumentarca "Homme Less".

Piše , Objavljeno

Screenshot_6

Film odličnog naziva prati Reaya kroz njegov život u New Yorku.

Bogati srebrni lisac je njegov zaštitni look, ali gotovo nitko ne zna detalje njegovog svakodnevnog života.

Mark je proveo šest godina u East Villageu. Ne u jednoj od fancy zgrada, nego na krovu jedne od fancy zgrada. Spavao je na zraku u vreći za spavanje, u vječnoj borbi s vremenskim prilikama i neprilikama. Od 2008. godine do 2014. – jedino sklonište mu je bila cerada. Gotovo nitko nije znao za to osim njegovih najbližih prijatelja koji su mu tisuću puta ponudili smještaj, ali je Mark odbijao jer “se nije htio nametati.”

Screenshot_7

Ovaj model/fotograf/glumac ima zavidnu karijeru – hodao je po modnim pistama za Versace, Moschino i Missoni, glumio je malenu ulogu u prvoj sezoni Sex and the Citya, a također se pojavljivao u Good Wife i Men in Black trojci.

“Kao što svi u modnoj industriji znaju, čekovi sa šest ili sedam znamenki su rezervirani samo za nekolicinu sretnika”

Nakon što je proveo nekoliko noći u hostelu u Williamsburgu, alergijska reakcija na grinje ga je potjerala. Iskoristio je prijateljeve ključeve kako bi spavao na krovu. Novcem koji bi zaradio platio je članstvo u teretani kako bi ostao u formi, troškove mobitela i zdravstveno osiguranje. Svako jutro se priprema za dan u javnom wc-u, a odjeću drži u ormariću u lokalnom YMCA-u (Young Men’s Christian Association), gdje ju i pere i pegla. Bavi se i fotografijom pa tako snima showove na njujorškom Fashion Weeku. Tijekom dana posjećuje fashion showove, a večeri provodi u lokalnom Starbucksu gdje editira fotografije u Photoshopu.

2010. godine se ponovno susreo sa svojim prijateljem Thomasom Wirthensohnom koji se bavi filmom. Kad je prijatelj čuo za Markovu situaciju, odlučio je snimiti dokumentarac o njemu.

Zbog snimanja dokumentarca, više ne može spavati na krovu iste zgrade pa se uselio natrag u obiteljsku kuću u New Jerseyu. Njegova majka ne zna ni za krov ni za dokumentarac, a pitanje je hoće li ikad saznati.

TAGOVIbeskućnik moda model New York revije stil

Komentiraj