Stil

Zgazi Alienu facu u ovima

Aside Banners

Ove svemirske tenisice iz Aliena ćemo napokon moći kupiti u stvarnom životu!

Piše , Objavljeno

Ima nešto posebno u posjedovanju stvari iz filma na kojima ne piše da su iz filma – i samo ih stvarni poznavatelji sedme umjetnosti znaju uočiti. E ove tenisice zajamčeno privlače pažnju jer su svemirske.

alien_sigourney_1

U pitanju su tenisice iz James Cameronovog filma Aliens iz 1986. godine. Iako smo iznad stavili plakat iz prvog dijela, ali to je zato što nemamo često priliku podsjetiti na Sigourney Weaver u gaćicama. Prije tenisica iz Aliensa moramo prozboriti riječ-dvije o nedavnom releaseu jednih drugih tenisica iz filmske povijesti.

U listopadu se slavio Back to the Future dan jer baš tad je Marty McFly doputovao u budućnost i zauvijek zaustavio internet trolove koji su svakih par dana stavljali fotku kako je “baš danas taj dan”.

Nike je tad najavio Air Mag tenisice koje se same vežu, a bome je vratio i bijelo-crveni Nike Bruin model koji je Marty McFly nosio u filmu.

I Reebok je odlučio istim nostalgičnim putem pa će tako 26. travnja, na Alien dan, ponovno izdati svoj Stompers model koji je bio posebno napravljen za film Aliens. Sigurni smo kako Sigourney Weaver nikad nije bolje izgledala. Ima nešto sa snažnim ženama u visokim tenisicama. Namijenjenim gaženju faca izvanzemaljaca. Tko zna, možda ju je ksenomorf pokušao riješiti da se dokopa njezinih šuza za svog sina.

reebok-aliens

Tenisice su bile dostupne na tržištu jako kratko nakon premijere filma, a sada će se opet pojaviti u slobodnoj prodaji – 30 godina nakon premijere.

reebok-alien-stomper-trainers_dezeen_ban

Cijena? Nemamo pojma, ali sigurno neće biti sitna.

Moći ćete se dokopati visokih Stompersica koje je Sigourney rokala, ali i srednjih tzv. “mid” koje je nosio Bishop u filmu.

reebok alien

Zanimljivo je bilo vidjeti kako su dizajneri u osamdesetima zamišljali budućnost tenisica – što glomaznije. Danas stvari nisu baš takve, ali nam je napeto što neki povijesni glomazni modeli dobivaju svoja reizdanja ili kao Stompersice – prvo worldwide izdanje zahvaljujući internetima.

Zašto je 26. travnja baš Alien dan?
To je referenca na planet LV-426 otkud i dolazi “Osmi putnik” (najbolji prijevod nekog filma na ovom prostorima. IKAD!), a s obzirom da Ameri sve zakompliciraju – taj datum se piše 4/26.

U travnju teleskopom tražimo svemirske tenisice. Ove niže ipak. Osim ako nađemo neku curu koja zaslužuje našu ljubav prevedenu u poklonjene Stompersice.

TAGOVIalien Nike povratak u budućnost reebok Sigourney Weaver tenisice

Komentiraj