Stil

slim jordan

Aside Banners

Pokušajte pogoditi za koliko tisuća dolara je Eminem prodao deset pari rijetkih Air Jordanica

Piše , Objavljeno

Eminem slavi 15 godina od izlaska svog albuma klasične glazbe Marshall Mathers LP i osnivanja izdavačke kuće Shady Records, a kako bolje proslaviti nego izbacivanjem super-rijetkih Jordanica za kojima je poludio čitav svijet?

eminem jordan

fotke via ebay

Koliko rijetkih? Pa… 10 komada. Koliko rijetkih? Toliko da ni sam Eminem ne posjeduje ni jedan jedini par.

Oprosti, Kanye, znamo da su ljudi stajali u redu danima kako bi se dokopali tvojih Yeezy Boostica, ali ovo ovdje je next level. Samo deset komada na raspolaganju čitavog svijeta, a samo oni najbogatiji (ili najpožrtvovniji, ovisi o tome spavaju li u vilama pa lagano iskeširaju ili pod mostom pa nagrecaju) su imali priliku kupiti ova predivna nogopokrivala.

Potpuno crne od Carharttovih izdržljivih materijala, s “krom” detaljima i “ledenim” potplatom – za ovim tenisicama u ovom trenutku slini čitav svijet.

Bilo je toliko zainteresiranih da su morali još odgoditi aukciju…

A photo posted by Marshall Mathers (@eminem) on

Jednom kad je aukcija pokrenuta na eBayu, svijet zaljubljenika u tenisice je poludio. Nije teško poludjeti za bilo kojim parom Jordan četvorki, ali ovaj par je s drugog planeta. Eminemovi zaštitni znaci kao što su hokejaška maska i invertirano slovo E se nalaze na peti, na ulošcima ima još iznenađenja za sve ljubitelje Slim Shadyeva lika i djela.

Screenshot_5

Deset pari je prodano na eBayu za nevjerojatnih 227,552 dolara. Najskuplji par je otišao za 30,100 dolara, a “najjeftiniji” za 18,750 dolara.

Ovo je samo početak jer smo sigurni da će neke od ovih tenisica biti preprodane po znatno većoj cijeni i da će ih mnogi sneakerheadsi smatrati svojim “Svetim Gralom”. Kad bismo mi uopće mogli sanjati o tome da posjedujemo ove Jordan četvorke, ne bismo ih dali nikom. A i malo bi se bojali hodati ulicom u njima. I bolje da ih nemamo.

Screenshot_6

Screenshot_7

Screenshot_8

Ovo je jedna od najuspješnijih humanitarnih akcija u koju su uključene tenisice, a sav prihod će ići programu za pismenost kroz pisanje pjesama u MSU Community glazbenoj školi u Detroitu.

Detroit je Eminemov grad, ali i središte američke automobilske industrije, bijaše centar i glazbene industrije zahvaljujući Motownu, a poznat je i zahvaljujući brojnim hip hop izvođačima koji dolaze iz tog grada. Nažalost, u posljednje vrijeme grad je potresen financijskom i gospodarskom krizom, a 2013. je i službeno bankrotirao.

Lijepo od Eminema i Jordan branda što su izabrali pomoći Detroitu na jedan inovativan način. Eminem je ipak dušica i nije toliko opak kao što sugerira njegov alter-ego Slim Shady s motorkom.

Eto majko, vidiš da opsjednutost tenisicama može donijeti malo dobra u svijet.

TAGOVIair jordan eBay eminem jordan košarka nba nbat sneakerhead tenisice

Komentiraj