Stil

Aside Banners

Puma zaradila masne pare zahvaljujući Rihanni i Arsenalu

Zaradili masno, ali i platili masno...

Piše , Objavljeno

BadGirlRiRi njam njam

BadGirlRiRi njam njam

Sponzorski ugovori su nužnost u svijetu sporta i proizvođača sportske opreme. Natjecanje sportskih brandova za potpis vrhunskih sportaša je napet posao baš kao i natjecanje klubova za potpis tih istih zvijezda. Adidas je sretan što ima Messija, Nike je sretan što ima Cristiana Ronalda. U prošlosti su se vodile bitke i kovali planovi kako netko od konkurencije ne bi dobio vrhunske sportaše. Tako je Adidas ostao bez Michaela Jordana i on je Nikeu donio nevjerojatan profit, a danas Air Jordan nastavlja sa zgrtanjem zelenih novčanica.

Negdje putem su veliki brandovi otkrili i svijet glazbe koji pretvara sponzorske ugovore u još više zarade pa je tako Adidas pod svoje uzeo Run DMC. Početkom novog milenija, Reebok je jednako tako prigrlio Jay Z-a i 50 Centov G Unit, Adidas Missy Elliot, a Nike se priključio utrci s Kanye Westom.

Puma je neko vrijeme kaskala za spomenutim gigantima sportske opreme, ali čini se da im je bilo dosta. Prije nekoliko godina su uspjeli pridobiti Usaina Bolta kao svog poster boya.

Bolte

Usprkos činjenici da najbrži čovjek na svijetu nosi Pumice, to se nije previše odrazilo na godišnja izvješća jer atletika nije toliko popularan sport, a već postoje tenisice za trčanje koje nitko ne može skinuti s trona kao što su Mizuno, Asics i slični… Također, Bolt nije toliki mamac za široku publiku nezainteresiranu za sport.

Posljednja dva Pumina deala su očito bila profitabilnija. Rihanna i Arsenal su pomogli rastu prodaje za 7.6 posto. Prodaja je u drugoj četvrtini godine narasla na 772 milijuna eura. Rihanna je potpisana kao ambasador branda i kreativni direktor sportske opreme za žene. Pitamo se što će se tek dogoditi kada izađe samo Rihannina kolekcija iduće godine. Puma nije štedjela i poslušala je Rihanninu novu mantru “Bitch Better Have My Money”.

puma2ndad

Pumini operativni troškovi u drugom kvartalu ove godine su narasli za 20 posto na 357 milijuna eura, ponajviše zahvaljujući ugovorima s Rihannom i Arsenalom, ali nema sumnje kako će se ovi ugovori itekako isplatiti na duže staze. U kombinaciji s ponovnim izdavanjem popularnih retro modela tenisica, Puma će postati kralj. Možda ne u Americi, s obzirom da ondje Nike drži sve uzde, a čak se i veliki Adidas zadovoljava mrvicama. Ali u ostatku svijeta – Puma bi mogla biti ozbiljan igrač.

Arsenal

Još da Arsenal nešto osvoji, gdje bi im bio kraj.

TAGOVIarsenal nogomet puma rihanna tenisice

Komentiraj