Stil

Banner 300

Subjektivna lista pet-šest najboljih tenisica LeBrona Jamesa

Piše , Objavljeno

Nike se isprsio i ponudio nevjerojatan ugovor svom zaštitnom znaku – LeBron Jamesu.

lebron 1

Doživotni ugovor, priča se da je više od 500 milijuna dolara u igri, a LeBronovo nasljeđe će se nastaviti. LeBron je očito budućnost Nikea, ali mi smo malo prokopali po prošlosti i izabrali “pešest” tenisica koje su nam bile baš baš dobre.

Krenimo!

6. LeBron II

A photo posted by Verse (@verse1ne) on

 

Prva LeBronova tenisica bijaše Zoom Generation koja nije podigla preveliku prašinu ako ju se promatra s estetskog stajališta, ali je bila jako dobra za igranje košarke. Nike je odlučio LeBronu dati tenisicu kakvu jedan od najboljih košarkaša svijeta zaslužuje – LeBron II.

5. Nike Zoom LeBron Soldier IV

Nike Zoom Soldier 4 Samo kada ne bi bilo ovog “strapa”/”čička” oko čitave tenisice, ovo bi nam bio najdraži model. Ako se jako potrudimo i zamislimo kako čička nema – ovo je bezvremenska tenisica. Nažalost, mašta nam nije toliko jaka kao nekad.

4. LeBron XIII

Nike-LeBron-XIII-Horror-Flick Ali Horror colorway. Samo za Noć vještica. Da plašite susjede. Priča se da LeBron jako voli horor filmove, pogotovo slashere, ali nas zanima koliko ima istine u tome, a koliko je savršeno tempiran marketing za 31. listopada.

3. Zoom Lebron X (i Lebron X Elite)

 

 

A photo posted by NBA Kicks On Court (@nbaoncourt) on


Nike je odlučio iskoristiti LeBrona za unošenje svih mogućih tehnologija u igru, Kobe Bryanta za suptilnije tenisice koje inspiraciju vuku iz nogometnih kopački i Kevina Duranta za nešto između.

Hi-tech LeBronice su već neko vrijeme u igri. Desetke su nam se svidjele na prvu, pogotovo ove Elite PE sa slike u bijelo/crno/crvenoj sa svemirskim efektom.

2. LeBron III

Ima nešto u tom broju 3. Pogledajte Air Jordan III. Pogledajte LeBron III. Klasika. Ljudi još ne doživljavaju stara LeBron izdanja na jednakoj razini kao Jordanova – vjerojatno zato što moraju ostati u korak s trenutnim LeBron modelima, ali i zato što LeBronov utjecaj na igru (bilo košarkašku igru ili “tenisice” igru) nije još toliko nemjerljivo nostalgičan. Ali trojka nam je broj jedan. Pogotovo bijelo-zlatne.

A photo posted by Jake (@yagobi) on


 

1. Lebron XI

Jedanaestice su izgledale jako cool, ali nisu baš bile najbolje za košarku. Za kvartovsku košarku su preskupe, a za NBA košarku – pa nije ih ni LeBron prečesto nosio. I dalje su jedne od “LeBronica” koje će privući najviše pažnje, ponajviše zahvaljujući Armour Posite tehnologiji u kričavim bojama.

Nama i dalje LeBron Zoom XI – Blackout boje za skoro all-black tretman koji možete i u crkvu, Gumbo boje koje je Kralj james predstavio na All Staru (i svijetle u mraku) i Black Gum Low.

XI Gumbo svijetle u mraku

XI Gumbo svijetle u mraku

Taman ovaj swoosh znak u drugoj boji da ne budu cijele crne.

Taman ovaj swoosh znak u drugoj boji da ne budu cijele crne.

Black Gum Low. Volimo tu boju gume, a i sviđa nam se što su niže...

Black Gum Low. Volimo tu boju gume, a i sviđa nam se što su niže…

Izvan konkurencije – Nike Zoom LeBron Soldier

Nike-Zoom-Lebron-Soldier-1-White-Gold_2

Ne znamo što da mislimo o ovim tenisicama. Izgledaju kao kombinacija kopački za baseball, cipela/tenisica kupljenih na nekom sajmu i košarkaških tenisica, ali nekako su dobro prošle u vrijeme kada su bile aktualne. Ne vidimo da će se vratiti uskoro u modu, osim ako ih netko ne isfura ekstremno ironično. Ali kad smo bili klinci, slinili smo nad njima. Nismo imali ukusa, bili smo klinci, slušao se Jole, slušao se 2Pac.

TAGOVIkošarka lebron lebron james nba Nike tenisice

Komentiraj