Klopa & Cuga

Hrana po pola

Aside Banners

Što smo otkrili kada smo hranu prerezali napola?

Piše , Objavljeno

Svi smo upoznati s hranom i pićem kao osnovnim ljudskim potrebama. No, malo drugačiji pogled na ove svakodnevne namirnice, otkriti će nam pravi mali, zadivljujući mikrokozmos.

hrana

Nema nam dražeg nego zagristi komad nekakvog sendviča i onda proučavati što se to unutra sve nalazi. Dobro, možda malo pretjerujemo, ali da se radi nekakvo istraživanje, rezultati bi zasigurno pokazivali da većina ljudi voli promotriti što se to nalazi u sredini njihovog jela.

Time su se vodile i fotografkinja Beth Galton, te njezina kolegica Charlotte Omnes, koja se već 10 godina bavi jednim od najzanimljivijih (i naoko najnepotrebnijih) zanimanja na svijetu: stiliziranjem hrane. Njih dvije su tako dobile ideju da svakodnevnu hranu, ali i piće, razrežu na pola, lijepo to aranžiraju, pofotkaju i naprave jednu simpatičnu izložbu.

I dok je sa hranom relativno lako (a i manje više smo svi upoznati s time što se nalazi u poprečnom presjeku), uslikati tekućine i umake je mnogo zanimljivija i teže izvediva zadaća. Tako je mnoge od uslikanih namirnica, poput kave, juhe ili tjestenine u umaku, trebalo uhvatitii u njihovom prirodnom stanju (premda, neke od ovih tekućina izgledaju malo ‘zamrznuto’), no kojim trikom su se poslužile, dvojac nije otkrio. Ali kako se ono kaže, nije važno kako funkcionira, ako funkcionira.

Galton-Omnes-8-600x379 Galton-Omnes-7-600x379 Galton-Omnes-6-600x379 Galton-Omnes-5-600x379 Galton-Omnes-4-600x379 Galton-Omnes-3-600x379 hrana

 

TAGOVIfotografija hrana izložba

Komentiraj