Lifestyle

Sve su upropastili

Aside Banners

Stoljetna indonezijska tradicija seksa s neznancima na planini Gunung Kemukus od sada je zabranjena!

Piše , Objavljeno

Ako do sada niste ulovili priliku i posjetili slavne indonezijske Seks planine, teško da ćete to moći učiniti u budućnosti jer je od prošlog mjeseca ovaj stoljetni običaj i službeno zabranjen!

gunung 1Legenda kaže da se prije mnogo, mnogo godina pročulo kako se jedan princ iz pokrajine Sragen u Središnjoj Javi seksao sa svojom maćehom, a kada su ga sablažnjeni lokalci krenuli protjerati našli su ga usred “posla” na obroncima planine Gunung Kemukus. Naravno, odmah su ubili i princa i njegovu maćehu te zakopali njihova tijela na licu mjesta, a ubrzo se počeo širiti glas kako one koji se uspiju poseksati očekuje nevjerojatna sreća i bogatstvo. Praznovjerje je s godinama dobivalo sve više poklonika, tako da je ovaj običaj preživio više od pet stoljeća i ponavlja se u intervalima od 35 dana. I sada je (zauvijek?!) zabranjen!

Naime, u starim su danima u prigodno prozvane Seks planine dolazili skromni hodočasnici u potrazi za srećom, a tradicija je nalagala da se svaki od njih opere u obližnjem izvoru prije nego što se upusti u sedam seksualnih odnosa zaredom, po mogućnosti s potpunim strancima. Ova se praksa odvijala na otvorenom i oko hramova, ali velikom eksplozijom stanovništva Indonezije (možda je ta tradicija jedan od razloga tome) i globalizacijom Seks planine su postale poznate daleko izvan okvira svoje regije. Uskoro su tamo počeli dolaziti razni trgovci drangulijama i afrodizijacima te iznajmljivači oronulih, jeftinih kolibica (nešto kao Međugorje), a šlag na tortu je bio i veliki egzodus prostitutki koje su, protjerane iz ostatka zemlje, posao potražile upravo na ovom području.

gunung

Ovakav sustav nije mogao opstati dugo, prvenstveno zbog iznimno strogih islamskih zakona u Indoneziji i svojevrsnog paradoksa koji dopušta ovakvu jednu tradiciju u društvu kojem je vjera jedan od glavnih stupova. Zbog pritisaka javnosti i vjerskih struktura guverner Središnje Jave Ganjar Pranowo nije imao puno izbora nego zabraniti tradiciju seksa s neznancima na planini Gunung Kemukus. U svom obrazloženju navodi kako je jedan od glavnih razloga za ovakvu odluku činjenica da su mediji vijesti o Seks planini proširili cijelim svijetom, a Indoneziji nikako ne treba takva “reklama”.

Sex Mountains – reportaža:

Ipak, ima i onih koji se ne slažu s ovakvom odlukom te smatraju da je ova tradicija daleko složenija od običnog seksanja koje se protivi načelima islama, kako se to obično prikazuje u javnosti. Profesor Pak Wawan Gunawan s Državnog islamskog sveučilišta tvrdi kako je ovaj običaj bio ključan za pomirenje svih različitih religija u Indoneziji, od sufizma i islama pa sve do budističkih i hinduističkih utjecaja. Nažalost, moderno je društvo i eksploatacija svega što se može eksploatirati zamaglila te plemenite ciljeve te od jedne uistinu unikatne tradicije stvorila vulgarnu i jeftinu turističku seks-atrakciju. Nadamo se da će vlasti nekako uspjeti riješiti problem tako da se ovaj običaj očuva i vrati svojim korijenima, pa makar to značilo dopuštanje prakse seksa s neznancima samo lokalnom stanovništvu!

TAGOVIindonezija islam običaj prostitucija prostitutke religija seks seks planina seks s neznancima sex tradicija

Komentiraj