Lifestyle

Nimalo obične majice

Aside Banners

Streetwear za velike dečke

Piše , Objavljeno

Već smo debelo zagazili u ljeto, a to znači da smo skratili rukave, i vrijeme je za pokazivanje stila i swaga preko majica, a tu mislimo na pojmove t-shirt i streetwear.

disturbia

Na vrata naše kaljužaste domaje tek je pokucala T-shirt kultura, kolekcioniranje limitiranih i/ili originalnih printova, praćenje ilustratora i specijaliziranih brendova, te online kupovina, ali potencijal je golem. S ulaskom u Europsku uniju nestale su carine unutar EU, poštarine se smanjuju i online narudžbe postaju dostupne svima, stoga je sada idealno vrijeme da provjerite neke svježe brendove za velike dečke koji znaju što i kako se nosi.

Mishka NYC

mishka nyc

Ilustracija: Vuk Oreb

http://mishkanyc.com/

Rođen u Rusiji, odrastao u Brooklynu, osnivač branda Mishka NYC, Mikhail Brotnik, znao je kako da prenese svoje nerdy opsesije u svijet mode upravo preko streetweara. To je čovjek koji se osjeća kao vječni tinejdžer, skuplja igračke i figurice, B-filmove i filmske postere, a sve te svoje ljubavi pretače u majice. Mishka NYC ili Мишка, brend je kojeg ćete prepoznati po ikoni animiranog žilavog oka, a ujedno je i brend koji sponzorira brojne hip hop glave i spotove, tako se nemojte začuditi ako vidite Action Bronsona kako sporta Mishka majice, ili ako Muthafuckin’ eXquire snimi singl ekskluzivno za njih. Odakle ime Мишка? Na ruskome to znači medvjed.

mishka-nyc-10

Mishka: Medvjedi i krvavo oko, jednostavno i prepoznatljivo.

Neff

neff

http://www.neffheadwear.com

Shaun Neff je osnovao brend koji nosi njegovo prezime još dok je bio na fakultetu. A za faks, otišao je iz Kalifornije u Colorado, gdje se infiltirao u snowboardersku scenu – Kalifornija također ima tu scenu, jer je ipak riječ o velikoj državi koja ima snježne planine. Dakle, Shaun je dizajnirao majice i tražio je snowboardere kojima bi ih mogao pokloniti, kako bi ga reklamirali na natjecanjima. Kako su svi imali sponzorske ugovore i nisu mogli uzeti njegovu robu, odlučio je potražiti rupu u ugovorima. I našao je – mogao im je pokloniti headwear, i tako su snowboarderi počeli nositi njegove vunene i ostale kape, a uz prepoznatljiv stil kasnih osamdesetih/ranih devedesetih, gdje je sve umočeno u neonske i pastelne boje, Neff je malo po malo postao hit. Danas, reper Riff Raff tvrdokorno promovira Neff robu.

neff1

Neff: Njihov asortiman izgleda kao da je izvučen iz 1989., na najbolji mogući način.

Rebel 8

reb8

http://rebel8.com/

San Francisco. Skejteri, street art, besparica, tetoviranje, DIY kultura. Rebel 8 su osnovali Joshy D. i ilustrator Mike Giant, a upravo je njegov vizualni stil srž brenda Rebel 8. Mike je klasični ilustrator, voli crno bijele crteže, i svaki Rebel 8 print koji vidite na majici nastao je kao skica na papiru, uz korištenje olovke i tinte. Rebel 8 se proslavio crno bijelim ilustracijama tetoviranih djevojaka, ali danas je brend evoluirao u šire tematsko područje, dok glavnu inspiraciju i dalje crpi iz tetoviranja i ekstremnih sportova.

reb82

Rebel 8: Tinta, papir, opasne tetovirane djeve.

Disturbia

disturbia

Ilustracija: Vuk Oreb

http://www.disturbia.co.uk/

U isto vrijeme dok su Мишка, Neff i Rebel 8 nastajali u Americi – prije deset godina – u Velikoj Britaniji rađala se Disturbia, brend kojeg Frank Major, uživljenik u ilustracije i glazbu. Da, Disturbia je usko povezana sa glazbom, i to uglavnom metalom i sličnim žanrovima, a njihove majice su prepoznatljive po izuzetno detaljnim printevima raznih autora. Disturbiu nose glazbene zvijezde, a za njih crtaju ilustratorske zvijezde. Mnogo lubanja, zombija, znanstvene fantastike i horrora, srednjih prstiju i psihodeličnih motiva, uz subverzivne poruke i obavezni duh buntovništva.

disturbia

Disturbia: Strava i užas, filmovi, pseudo-religijski motivi i mnogo krvi.

Last Exit To Nowhere

letn1

Ilustracija: Vuk Oreb

http://www.lastexittonowhere.com/

Prebacimo se na svijet filma. Last Exit To Nowhere nude idealne majice za movie nerdove. Njihovi motivi su redovito filmske reference: logotipi kompanija iz filmova, majice za posadu svemirskog broda Nostromo, Rekall iz Total Recalla, TV postaje iz filmova poput Videodrome, THX 1138, tabulature iz Bliskih susreta treće vrste, Skynet, Initech, Little Lebowski Urban Achievers, USS Sulaco i još mnogo, mnogo toga. Ukratko, ako ste filmski fanboy, LETN nudi gotovo savršen izbor printova. Postoje pet godina, ali vrlo brzo su se globalno etablirali u geek zajednici, te zaslužuju pohvalu zbog redovite interakcije s fanovima na Facebooku, te redovitih nagradnih kvizova.

latn2

Ilustracija: Vuk Oreb

Last Exit To Nowhere: Raj za ljubitelje filmova i filmske trivije.

Gdje još možete kopati dobre majice?

booteeq

Za domaće, provjerite Booteeq. Internacionalno, tu su Teepublic, Threadless, Qwertee koji nudi dnevna sniženja (ovdje možete bocnuti majicu za otprilike 50 kuna), a tu su i servisi poput Redbubble i Society6 koji nude originalne radove u raznim formatima, uključujući široku ponudu majica. Tu također obratite pažnju na sniženja ili povremenu besplatnu dostavu. A Idesh ekipa? Provjerite DvaSaDva za Teepublic i Rad Recorder za Society6 i Redbubble.

Educiraj se!

Kolekcioniranje i dizajniranje majica nije šala, to je supkultura i biznis. To najbolje zna Jeff Finley, autor knjige Thread’s Not Dead. Izvrstan vodič za sve koji vole majice i kreativnost općenito. Finley je partner sajta GoMedia, nepresušnog izvora inspiracije, tutoriala i svega vezanog za dizajn.

TAGOVIbooteeq hip hop majica majice odjeća streetwear subkultura

Komentiraj