Lifestyle

udri

Aside Banners

Stručnjak nam otkrio kako prevariti tijelo da počneš vježbati, ovo nam treba

Piše , Objavljeno

Ponedjeljak je. Iako to nije pretjerano važno u okolnostima u kojima se nalazimo jer je svaki dan isti, ali tjelovježba ne služi samo za dolazak u formu. Ona će ti pomoći da iz sebe izbaciš negativnu energiju i riješiš se tjeskobe nastale evolucijski stvorenim fight-or-flight refleksom, potakneš rijeke hormona sreće i centriraš se.

Ako se uspiješ nabrijati na fizkulturu, ovaj period samoizolacije bi ti mogao postati barem malo draži srcu, a dobiješ i priliku da ubiješ pola sata-sat vremena dnevno. Jer, realno, koliko puta možeš ponovno gledati Sopranose da ispuniš dan?

Cory George je zagovornik popularnog programa vježbanja F45. Od njega i D’Margea smo maznuli savjete za vježbanje od doma.

Kad putujem i živim u hotelima, kad F45 studiji nisu opcija, biram vježbanje od doma. Prije svega pronađem čisto područje. Maknem sve distrakcije – TV, mobitel, igre.

Ako slijedim neki online program, uključim airplane mode da me ne ometaju notifikacije.

Naravno, napucam i glazbu. U početku slušam neku feel good playlistu kad radim na mobilnosti, a onda uključim workout playlistu i počnem s radom.

Ključ je, očito, kao i s bilo kojim poslom koji želiš odraditi – maknuti se od distrakcija. Nađi prostor (ne nužno cijelu sobu) u kojem nećeš zapinjati za ništa i gdje neće biti nikakvih distrakcija. Uključi airplane mode i izdrži bez čačkanja po mobitelu.

U ovo vrijeme samoizolacije možda samo obavijesti svoje bližnje da ne paničare ako ne odgovoriš iste sekunde na poruku i ako poruke ne prolaze, neka znaju da si posvećen poboljšanju sebe.

Ne moraš vježbati F45, a i možeš. Možeš bilo što drugo. P90x. Bilo koje slovo i broj. Bilo koji program. Insanity. Ili dobri stari ex-yu sat tjelesnog. Ali pomakni se, tijelo će ti biti zahvalno.

TAGOVIf45 fitness tjelovježba vježbanje