Lifestyle

Nikada se više nećemo brijati

Aside Banners

Sva istraživanja pokazuju kako su bradati muškarci jednostavno neodoljivi ženama

Možda ste mislili kako je vrijeme brada totalno prošlo, mogli biste se predomisliti kada saznate da žene i dalje totalno otkidaju na njih!

Piše , Objavljeno

Brade su svoj vrhunac doživjele prije par godina, ali izgleda kako im je stigma hipsterluka i vijesti o tome kako su rasadnici bakterija ipak malo naštetila. Ipak, oni koji su odustali od gustog pokrova na licu bi se sada mogli vratiti tom trendu, jer nova saznanja pokazuju kako je brada jednostavno neodoljiva ženama! Istraživanje koje su proveli stručnjaci s australskog Sveučilišta u Queenslandu, a koje je objavljeno u časopisu Journal of Evolutionary Biology tako pokazuje kako većina žena svjesno ili podsvjesno obožava muškarce koji nose bradu, bilo za dugotrajne veze, bilo za neobavezni seks za jednu noć.

brada 1

Stvar je ponovno u evoluciji, koja muškarcima s bradom daje prednost jer signalizira ženama kako se radi o plodnim mužjacima koji su prilagođeniji preživljavanju od njihovih golobradih kolega. To se prvenstveno odnosi na potragu za životnim partnerom i mogućim ocem, ali situacija je slična i kod mužjaka koji su poželjni samo za neobavezni seks. Istina, u tom slučaju žene preferiraju nešto kraću bradu (ono što kolokvijalno nazivamo “trodnevnom”), ali svejedno je poželjno imati barem malo krznenog pokrova. Istraživanje je također pokazalo kako su ženama poželjniji muškarci s izraženijom i muževnijom čeljusti, što je nešto što smo i sami mogli pretpostaviti. A što je s onim ženstvenijim muškarcima koji na licu mogu uzgojiti 3-4 dlake? A valjda će se i za takve naći neka, zar ne?

TAGOVIbrada dlake evolucija muškarac privlačno seksi žene

Komentiraj