Lifestyle

Rastavljena umjetnost

Aside Banners

Rastavljene stvari izgledaju fascinantno!

Piše , Objavljeno

I dok tokom života uglavnom pokušavamo pospojiti, posložiti i izgraditi nešto, ponekad je zanimljivo krenuti suprotnim putem i rastavljati na ‘proste faktore’.

mašina

Upravo je tim putem krenuo kanadski umjetnik Todd McLellan, koji je izabrao neke predmete iz svakodnevnog života koji su u mnogome oblikovali zadnjih nekoliko generacija, te ih rastavio do najsitnijih sastavnih dijelova.

Kako je od malih nogu bio okružen alatima, tehnikom i strojevima, u njemu se razvila prirodna potreba da, umjesto da slaže, rastavlja. Istina, svi smo mi to voljeli raditi kao djeca, ali McLellan je s tom fascinacijom nastavio i u odrasloj dobi. Kako ne bi ostalo samo na pukom skidanju komponenata, McLellan je cijelom svom hobiju dao i određeni artistički dodir. Kao profesionalni fotograf, koji je radio na mnogim reklamnim kampanjama, postavio je svoje rastavljene dijelove na bijelo platno, aranžirao ih i uslikao, te time ispričao vrlo znakovitu priču o svijetu u kojem živimo, svijetu kojeg pokreću kompleksni strojevi, sa svim tim, ponekad gotovo nevidljivim, komponentama.

Kratki video o nastanku ovih zanimljivih fotografija:

Ako volite fotografiju, a uz to još njegujete ono dijete u sebi, koje je voljelo rastavljati sve što mu se našlo pod rukom, već sada u pretprodaji možete nabaviti McLellanovu knjigu Things Come Apart: A Teardown Manual for Modern Living (izlazi za nekih mjesec dana). U međuvremenu, uživajte u nekoliko najzanimljivih radova ovog originalnog umjetnika (i pokušajte pogoditi što je što).

sat

kazeta

kamera

telefon

mobitel

sat

kosilica

bicikl

 

TAGOVIalati elektronika fotografija strojevi

Komentiraj