Lifestyle

Nije lako biti žena

Aside Banners

Svi znamo da je biti žena skuplje nego biti muškarac, ali nismo znali da je razlika OVOLIKA

Piše , Objavljeno

Biti žena svakako ima svoje prednosti, ali kada se gleda količina love koju treba utrošiti samo kako bi izašla na ulicu, muškarcima je daleko lakše!

ženeAko si žena ili si muškarac koji je barem jednom u životu svoj životni prostor dijelio s nekom pripadnicom ljepšeg spola (postoji i treća opcija: da si transeksualac!), znaš kakva je agonija prolaziti svakodnevne rituale uljepšavanja. Ne samo da je ženama potrebno daleko više vremena da se spreme za izlazak iz kuće nego muškarcima, koji uglavnom samo malo podperu muda, iščetkaju zube i navuku majicu koju nose već tri dana, nego sve to i košta! Upravo zato pojedine države imaju posebne “tampon poreze” i “roze poreze“, kojima se okreće ogromna lova na račun ženske kozmetike i higijene, koju smatraju luksuznim proizvodima.

Nije stvar samo u nekim dodatnim preparatima, poput šminke, lakova za nokte i sličnih gluposti, koje gotovo isključivo koriste žene, već i u nekim zajedničkim nam higijenskim potrepštinama koje su skuplje ako se radi o proizvodima za žene u odnosu na proizvode za muškarce. Deodoransi, parfemi, šamponi i gelovi za tuširanje su najbolji primjer ovakve neravnopravnosti, jer se u suštini radi o potpuno istim proizvodima s drugačijom etiketom i malo drugačijim mirisom, koji se ponekad cjenovno razlikuju i nekoliko klasa. A koliko točno love godišnje potroši žena naspram muškarca kada se govori samo o jutarnjoj higijeni, zanimljivim je videom prikazala ekipa iz Glamoura.

The Cost of Being Womanvideo:

Konačna brojka kaže 1 832 dolara naspram 691 dolar, što je gotovo tri puta više! Istina, razlika nastaje uglavnom na stavkama kozmetike, koju muškarci tradicionalno ne koriste, a može biti itekako skupa. Ovakav se odnos može prevesti na cjelodnevnu njegu, a tu nisu uračunate niti mnoge aktivnosti koje su također rezervirane uglavnom za žene, poput farbanja kose, šišanja, uređenja obrva, manikura i pedikura, raznih depilacija, pilinga i sličnih ludorija. Stvarno momci, moramo priznati kako uopće nije lako biti žena i zato cijenite svoje supruge i djevojke zbog svega onoga što rade kako bi ostale svježe!

TAGOVIcijena higijena kozmetika ljepota muškarac trošak uljepšavanje žena

Komentiraj