Lifestyle

Aside Banners

Švicarska je nova zemlja koja će pokušati uvesti trend “golih restorana”

Piše , Objavljeno

Biti gol u javnosti u Švicarskoj nije ilegalno sve dok se osoba bez odjeće ponaša pristojno. Dakle ne nošenje odjeće ne smatra se nepristojnim samim po sebi, kao što je to recimo kod nas kada se svi zgražaju čim nekoliko turista prošeta splitskom rivom u badićima.

Nepostojanje zakona kojim se zabranjuje biti gol u javnosti, u Švicarskoj je rezultiralo nekim prilično slobodnim, zabavnim i sasvim neobičnim pojavama kao što je Festival tijela i slobode u Zurichu, gdje goli glumci nastupaju na prepunim gradskim ulicama, piše The Mind Unleashed.

Očekuje se kako će se u Baselu do kraja mjeseca otvoriti restoran za sve one koji odjeću smatraju nepotrebnim viškom. Naime, otvara se prvi restoran za goste bez odjeće. Restoran će imati garderobu koja će služiti tome da gosti u njoj ostave svu odjeću, umjesto samo kaputa i jakni, te u restoran u kojem će ih posluživati golo osoblje i sami ušetaju goli.

Zanimljivo je spomenuti kako je ovaj lokal nekada bio prvi gej bar u Baselu, otvoren 1974. Popularni restoran doživio je svoj procvat devedesetih godina prošlog stoljeća, ali kada je prestao biti popularno mjesto za izlaske, stvari su krenule nizbrdo te je restoran zatvoren na ljeto prošle godine.

Na istome mjestu otvara se novi restoran koji još uvijek nema ime. Hoće li se ideja prošiti i ovakav tip restorana će postati hit ili će se raditi o samo još jednoj propaloj ideji, tek će pokazati vrijeme. Iako nije jasno postoji li zapravo i kolika je potražnja za nudističkim restoranom, vlasnik se ne zabrinjava previše rakcijama građana te je uzbuđen oko otvaranja. Neki će posjetiti restoran iz radoznalosti da iskuse kako izgleda jesti u sobi punoj golih stranaca, dok će drugi to mjesto možda zavoljeti, jer uživaju u domaćoj kuhinji. U svakom slučaju – svima je dopušteno ostaviti na sebi odjeću, napominje vlasnik.

Već je u nekoliko država bilo pokušaja otvaranja nudističkih restorana ali ideja nije baš nigdje zaživjela. Vidjet ćemo hoće li uspjeti u Švicarskoj.

TAGOVIgoli restoran švicarska