Lifestyle

S pijanicom ima sreće

Aside Banners

Tajna uspješnog i sretnog braka je zajedničko opijanje

Cijelo vrijeme smo mislili kako je tajna uspješnog braka u vjernosti, razumijevanju i razgovoru, a sada izgleda kako se nalazi na dnu boce!

Piše , Objavljeno

Nema toga što čašica-dvije alkohola ne mogu izliječiti, a izgleda i kako je jedan od načina kako zadržati uspješan i sretan brak upravo u zajedničkom opijanju supružnika. U časopisu Journals of Gerontology B: Psychology Sciences (mora da se prodaje u desecima primjeraka s ovako primamljivim nazivom) je tako objavljena studija obavljena na ukupno 2 767 parova koji su prosječno 33 godine u braku, a za čak dvije trećine njih je to ujedno i prvi brak. Cilj studije je bio provjeriti koje navike utječu pozitivno, a koje negativno na trajnost braka, a neka su ih saznanja prilično iznenadila.

Naime, čak polovica ispitanih parova je priznala kako zajedno cugaju i kako se osjećaju zadovoljno u svojem braku, a to je trend koji znanstvenici ne mogu sa sigurnošću objasniti. Autorica studije, doktorica Kira Birditt, smatra kako bi razlog tome moglo biti provođenje slobodnog vremena zajedno (pa makar se radilo i o opijanju), što svakako učvršćuje vezu. No kako se ne biste odmah opskrbili gajbama pive i kašetama vina, valja napomenuti kako su i parovi koji uopće ne piju prijavili jednaku razinu uspješnosti i sreće u braku, tako da tu imamo dvije krajnosti koje očigledno pale.

veza 1

Problemi u vezi nastaju u onim situacijama kada jedan od supružnika pije, a drugi ne, što izaziva sukobe i nezadovoljstvo. Nešto je gora situacija kada žena pije, a muškarac ne, no muškarci smanjuju tu prednost kada se govori o težim oblicima alkoholizma. U svakom slučaju takav nesrazmjer u interesima oko zavirivanja u bocu ozbiljno utječe na zdravlje i stabilnost veze, tako da ako želite učiniti vaš brak sretnim, ili pijte oboje ili neka nitko ne pije!

TAGOVIalkohol brak cuga opijanje Sreća veza

Komentiraj