Lifestyle

I najgora je više nego dovoljna

Aside Banners

Izabrano 25 najljepših plaža na svijetu, Hrvatska bez ijednog kandidata

Piše , Objavljeno

Ekipa Trip Advisora nije imala nimalo lagan zadatak odabrati 25 najljepših i najboljih plaža na svijetu, a iako nema niti jedne iz Hrvatske, ne možemo im zamjeriti!

coverVećina nas kontinentalaca sanja o prekrasnim rajskim plažama, beskrajnom bijelom pijesku, tirkiznom prozirnom moru bogatom morskim životom i onom jednom posebnom mjestu pod kakvom palmom gdje se možeš izvaliti sa šarenim koktelom u ruci i uživati dok te masira kakva egzotična ljepotica, ali takvi su scenariji nama običnim smrtnicima rijetko kada uistinu i ostvarivi. Ipak, ništa nas ne košta da u njima uživamo kroz fotografije, a Trip Advisor se pobrinuo da uz pomoć ocjena njihovih korisnika dobijemo samo najbolje od najboljeg. Između njihovih 25 savršenih svjetskih plaža je uistinu teško odabrati onu najljepšu, a iako se na ovoj listi nije našla niti jedna iz naše drage domovine, ovaj im put uistinu ne možemo zamjeriti!

1. Grace Bay, Provinciales (Otoci Turcs i Caicos)

1

Bijeli pijesak, kristalno čisto more prepuno riba i koralja te poprilično velika izoliranost jamče ugodan i zabavan odmor, bez tisuća napornih turista koji bacaju svoje ručnike po plaži, trpaju sarmu i derače se kao na seoskoj utakmici.

2. Baia do Sancho, Fernando de Noronha (Brazil)

2

Daleko od buke i smrada prenapućenih brazilskih gradova se smjestio ovaj maleni komadić raja, u kojem možete uživati u nizu aktivnosti, od ronjenja preko surfanja pa sve do planinarenja, ili jednostavno zaleći na plažu i uživati u putenim čarima Brazilki koje uistinu ne vole odjeću.

3. Playa Paraiso, Cayo Largo (Kuba)

3

Kuba se polagano otvara prema svijetu, a samo je pitanje vremena kada će milijuni turista uništiti sve njezine čari i osobnost koja je ostala nedirnuta više od 50 godina. Playa Paraiso u svakom pogledu opravdava naziv, tako da ako ste mislili otići na Fidelov otok, bolje da to učiniti već jučer!

4. Anse Lazio, Praslin Island (Sejšeli)

4

Sejšeli su poznato turističko odredišti, ali još uvijek se da naći plaža koje nisu prenatrpane. Ova je jedna od onih na kojima biste poželjeli provesti cijeli život, a ako imate malo više para i uspijete srediti kakav smještaj sa pet-šest zvjezdica, budite sigurni kako ćete tamo provesti najljepše trenutke svog tmurnog postojanja.

5. Cayo de Agua, Los Roques National Park (Venezuela)

cayo

Hugo Chavez je svojevoljno izolirao ovaj prekrasni komadić raja kako bi ga sačuvao od navale gramzivih lokalaca i prljavih turista, ali uz malo sreće i puno love se ipak može doći do te plaže, uživati u svemu najboljem što naša planeta nudi i izgubiti se hodajući od jednog do drugog otoka (da, HODAJUĆI!).

6. Flamenco Beach, Culebra (Portoriko)

6

Portoriko je opjevan u mnogim pjesmama, a razloga za to ima uistinu bezbroj. Nama je dovoljan samo jedan, a on se zove Flamenco Beach. Već se raspitujemo bismo li mogli živjeti tamo do kraja života ako rasprodamo svu svoju imovinu, dignemo par “kredita” kod kamatara i unovčimo one čekove koje je baka slala za rođendane…

7. Playa de Ses Illetes, Formentera (Španjolska)

7

Ibiza i Baleari općenito ne nude samo pijane i nadrogirane partijanere, već i odmor dostojan kraljeva. Istina, ova plaža ima nešto više turista, ali svi su prekrasni, sve je prepuno romantike i laganog ritma, a nudizam ne samo da je dozvoljen, nego je i pozdravljen.

8. Ngapali Beach, Ngapali (Burma)

8

Možda nam spomen Burme (ili Mianmara, kako vam drago) ne ulijeva previše sigurnosti, ali ova se azijska država sve više okreće turizmu i namjerava zaraditi opaku lovu na račun bogatih Europljana, Amera i sličnih krpelja. Preduhitrite Njemce u sandalama s bijelim čarapama i pravac Ngapali!

9. West Bay Beach, West Bay (Honduras)

9

Uz klasičnu ponudu ronjenja, plivanja, jedrenja, plutanja, veslanja i sličnih aktivnosti, ova plaža u Hondurasu nudi i nešto što ćete rijetko pronaći u ovim kutevima raja: prave arheološke iskopine vrijedne posjete. Eto, kada vam dosadi cvrljenje na suncu, barem imate što za raditi.

10. Nacpan Beach, El Nido (Filipini)

nacpan

Ako niste toliko nesretni da ovo područje posjetite u doba monsuna, uživati ćete u prekrasnim plažama i čistom moru uz autentične i srdačne lokalce koji će za sitnu lovu ispuniti svaku vašu želju. A bome, ne treba zanemariti niti činjenicu da su Filipinke među najzgodnijim ženama na svijetu

11. Maho Beach, Cruz Bay (Saint John)

12. Whitehaven Beach, Whitsunday Island (Whitsunday Islands)

13. Sharm El Luli, Marsa Alam (Egipat)

14. Elafonissi Beach, Elafonissi (Grčka)

15. Playa Manuel Antonio, Playa Manuel Antonio Park (Kostarika)

16. The Baths, Virgin Gorda (Djevičanski otoci)

17. Camp’s Bay Beach, Camps Bay (Južnoafrička Republika)

18. Praia da Marinha, Carvoeiro (Portugal)

19. Kato Noi Beach, Karon (Tajland)

20. Clearwater Beach, Clearwater (SAD)

21. Playa Paraiso, Tulum (Meksiko)

22. Agonda Beach, Agonda (India)

23. Horseshoe Bay Beach, Shouthampton Parish (Bermuda)

24. Tumon Beach, Tumon (Marijanski otoci)

25. Praia de Santa Maria, Santa Maria (Zelenortska Republika)

TAGOVIljepota more ocean odmor plaža raj trip advisor tropi tropski

Komentiraj