Lifestyle

jesensko spremanje

Aside Banners

Tvoja odjeća će mirisati svježe zahvaljujući votki. Obećajemo

Piše , Objavljeno

Večeras idesh upoznati roditelje svoje djevojke, a tvoja najdraža košulja je na dnu košare za rublje? Vrijeme je za hitni tretman votkom. Tretman odjeće votkom, a ne tretman kojim ćeš se riješit treme.

white

Votka je univerzalno alkoholno piće koju možete istresti u bilo koju tekućinu i dobit ćete koktel koji je, u najmanju ruku, moguće popiti.

Osim za “betoniranje”, votka ima još jednu namjenu koja će vam olakšati život. Možete ju našpricati na prljavu odjeću. Pod “prljavo” ne mislimo – bio na baušteli, dečki bacili roštilj, ja bacio odrezak u krilo i sad imam mrlju od masti pomiješane s malterom. Mislimo na odjeću bez mrlja, ali s pomalo “funky” mirisom. Ako vam odjeća ima taj “ormar miris” jer ju dugo niste čupali iz ormara ili ste nosili traperice nekoliko puta, ali ih ne stignete oprati za iduću “javnu” priliku – votka će vas spasiti. Ako ju nasprejate na odjeću, maknut će neugodan miris tako što će ubiti bakterije. Samo trebate odjevni predmet ostaviti da se osuši i votka će ispariti, a vaša odjeća više neće mirisati na groznicu subotnje večeri. Jednako tako možete ukloniti i smrad zarobljen u vašim tenisicama.

Ovo je odličan način i za održavanje traperica. Neki govore da se traperice nikad ne bi trebale prati jer se uništava tkanina pa ih takvi čudaci stavljaju u zamrzivač da ubiju bakterije. Puno je jednostavnije redovito ih nasprejati traperice votkom, a prati ih u perilici za rublje samo kada imaju vidljive mrlje.

Kako ćete “raspršiti” votku na odjeću? Sva sredstva za čišćenje imaju mehanizam za raspršivanje. Samo ga ubacite u mješavinu 1/4 jeftine votke i 3/4 vode i možete početi sa akcijom. Možete tim sredstvom oprati i prozore. Ako vas uhvati umor ili bilo kakav neugodniji osjećaj, otpijte malo svog novog omiljenog sredstva za čišćenje i odmah ćete se osjećati bolje.

Nemojte upotrebljavati votku na tamnim tkaninama ili jarkim bojama jer ipak je votka alkohol i mogla bi malo promijeniti boju vaše odjeće, a to nikako ne biste htjeli.

TAGOVIhigijena lifehack muški odjeća protip Vodka votka

Komentiraj