Lifestyle

Kockica po kockica... palača!

Aside Banners

Tvorac ‘Minecrafta’ se valja u parama – pogledajte kakvom se kućerinom počastio!

Piše , Objavljeno

Znate ono kako su geekovi i nerdovi odjednom postali glavne face i najveći svjetski bogataši, ali još uvijek ne vjerujete u te priče? Onda bolje pogledajte što si je Markus Persson priuštio!

kuća 3Hudafak je Markus Persson?!“, pitat će se vjerojatno svi osim onih par kockastih duša koje su zaigrale Minecraft, pa bi najbolje bilo ovu priču započeti s predstavljanjem. Markus Persson, nekima poznatiji kao Notch, klasični je švedski gejmerski geek koji je prije nekoliko godina osnovao tvrtku za razvoj softvera Mojang te vrlo brzo na tržište izbacio naizgled bezveznu i totalno neprivlačnu sandbox igru nazvanu Minecraft. No, Minecraft je ispod svoje neprivlačne vanjštine krio gotovo beskonačno mnogo mogućnosti i svijet koji je igračima dopustio da rade što god žele i to u uistinu grandioznim veličinama. Naravno, čim su se u Notchove džepove počele slijevati ozbiljne pare njegov je “maleni” projekt zapeo za oko i nekim velikim igračima, a sve je kulminiralo prije nešto više od mjesec dana kada je Microsoft kupio Mojang i Minecraft i to za… primite se za nešto stabilno… 2,5 milijarde dolara iliti 15-ak milijardi kuna!

1181 N Hillcrest Rd, Beverly Hills – vodič kroz kuću:

Kako se počastiti kada ti na račun odjednom sjedne ovako grda lova? Za početak, možeš si kupiti najskuplju kuću na Beverly Hillsu i za nju pljunuti 70 milijuna dolara, a upravo je to učinio i Persson. Za ovu je viletinu s 2 100 kvadrata navodno potukao i neke uistinu ozbiljne ponuđače poput Beyonce i njenog bogatog mužića, a sada može s gađenjem gledati na sve svoje siromašne bogataške susjede. Vrhunac svega bi bio da svaki dan na krov namontira novu kocku (Minecraft fanovi će znati o čemu pričamo), tek toliko, da pokaže što može!

kuća 4 kuća 2 kuća 1

A sada malo o samoj kući: ima osam spavaćih soba i 15 kupaonica (svaka ima Toto Neorest školjku od po 5 600 dolara), vodka i tekila bar, sobu sa slatkišima, projekcijsku dvoranu s 18 sjedala, najmoderniju kuhinju koju novac može kupiti, blagovaonicu s 7 metara dugačkim stolom od oniksa (pffff, naš kler ima cijeli dvor od tog čuda!) s 24 dizajnerske Roberto Cavalli stolice (3 700 dolara komad), tri ogromna HD ekrana koji prenose snimke Los Angelesa s kamera namontiranih na krov, repliku motora Jamesa Deana i kromiranu Ma Deuce strojnicu, 16-metarska pokretna staklena vrata koja se otvaraju u beskonačni bazen s pogledom na grad, svu moguću elektroniku kojom se pokreće apsolutno sve u kući (uključujući fontane) i naravno, nekoliko desetaka sanduka Dom Perignona. Nema što, ovo je kuća za uživanciju. Nego, ima tko da zna programirati i dizajnirati igre jer mi imamo neke ideje… Persson, dolazimo!

TAGOVIBeverly Hills bogatstvo majong markus persson microsoft milijarder minecraft najskuplja kuća nekretnine novac

Komentiraj