Lifestyle

Ne bismo se kladili u to...

Banner 300

Tvorci ovog pametnog bicikla garantiraju kako ga je nemoguće ukrasti

Ne treba ti puno znanja i vještine da bi nekome ukrao bicikl, ali SmartBike bi taj okrutni zločin trebao učiniti nemogućim.

Piše , Objavljeno

Vlasnici bicikala znaju nekoliko stvari: koriste najzdraviji način prijevoza, uživaju u svježem zraku, mogu bez većih problema navigirati kroz gradsku gužvu i sigurno će se barem jednom naći u situaciji da im neki gad ukrade ljubimca. To nekako automatski dolazi s kupnjom bicikla, a koliko god ti pazio i pokušavao se osigurati, lopovi će pronaći način da ti ga maznu čak i ispred nosa. No VanMoof, poznati nizozemski proizvođač bicikala, misli kako je napokon stao na kraj ovoj zloj raboti.

smartbike 2

Nedavno su tako u Brooklynu predstavili SmartBike, svoj najnoviji bicikl koji je navodno toliko pametan da ga je nemoguće ukrasti. Ta je “pamet” spremljena u samoj rami bicikla, gdje se nalazi maleno putno računalo i GPS uređaj, koji se oboje napajaju dinamom na prednjem kotaču. Računalo obavlja klasične zadatke poput mjerenja brzine i prijeđenog puta, ali prava je poslastica VanMoofov GPS za koji njegovi tvorci tvrde kako će pomoći locirati vaš bicikl gdje god se on nalazio. Ako ne uspiju, Vanmoof daje ruku u vatru i nudi zamjenski bicikl, potpuno besplatno.

smartbike 3 smartbike 4

U svakom slučaju hrabre izjave, ali uistinu sumnjamo da snalažljivi lopovi neće vrlo brzo pronaći način kako onesposobiti GPS, bilo milom, bilo silom. U idealnom svijetu to ne bi bio slučaj, pa tko želi, može kupiti SmartBike po cijeni od 1 098 dolara za model s tri brzine i nešto više za model s osam brzina, a sam bicikl dolazi u sivoj i crnoj boji. Prednarudžbe su otvorene, a prva bi neukradiva prometala trebala biti isporučena već početkom lipnja!

TAGOVIbicikl gps krađa pametni bicikl promet smartbike vanmoof

Komentiraj