Lifestyle

probudi stvari

Banner 300

U vezi si neko vrijeme i u spavaćoj sobi je malo “pretiho”? Možda ti ovaj savjet donese više akcije

Piše , Objavljeno

Ovo je tvoj seksualni život iako si u stabilnoj vezi?

Svi smo bili tamo. U vezi si neko vrijeme, ugodno je, sve je lijepo, ali je seksa sve manje i manje.

Sve je na rasporedu prije seksa. Plaćanje računa, spremanje kupaonice, kuhanje, odlazak vulkanizeru, a na kraju dana ste jednostavno preumorni da se nešto konkretno inicira.

U paru uvijek postoji jedna osoba koja ima izraženiji seksualni nagon, libido koji ne planira stati bez obzira koliko ta osoba umorna bila, ali druga osoba nije previše zagrijana zbog već ranije nabrojanih razloga. Čak i onaj klasični “glava me boli” ne stoji jer je dokazano da orgazmi pomažu u olakšavanju svega, pa i boli.

Ako ti je dosadilo slušati odbijanje (makar ono bilo najrazumnije i najnježnije na svijetu) ili ako si ti ta osoba koja je nešto manje raspoložena u spavaćoj sobi (ili kuhinjskom stolu, ne sudimo) – možda morate uvesti veto.

Kako jedna seks-terapeutkinja kaže (parafraziramo) – ako te netko stalno smara sa seksom, ne dobiješ priliku da ti seks nedostaje.

Veto na spominjanje seksa možda zvuči kao suluda ideja, ali nas saslušaj. Jednostavno zabrani osobi s izraženijim libidom iniciranje seksa. Osoba koja ima nešto manji sex drive se često osjeća napadnutom i izloženom nakon učestalih upita o seksu pa se često stvaraju averzije. Ovakvim zabranama napaljenijem partneru bi se osobi s manjim libidom dalo više kontrole, a kontrola je napaljujuća stvar – imaš ju i želiš ju prakticirati. Stvari bi jako brzo mogle postati vruće.

A ako si ti ta napaljena osoba, samo se smiri neko vrijeme i prestani smarati, sve će ti doći pa ćeš i ti… doći.

TAGOVIlibido muško ženski odnosi seks seks nagon