Lifestyle

Previše kobasica

Aside Banners

Uhvaćeni prevaranti koji su vodili dating stranicu s jednom ženskom i 2,7 milijuna muških članova

Piše , Objavljeno

Očajni muškarci željni ljubavi i pažnje vrlo često nasjednu na svakakve gluposti, a netko negdje na njima okreće grdu lovu. Takvih prijevara ima svuda, ali u Japanu su dosegle sasvim novu razinu!

dating 2Najlakše je okrenuti lovu na naivcima i očajnoj ekipi koja će dati i zadnju kunu kako bi dobili ono što im nedostaje. Bilo da se radi o alkoholu, drogi ili ljubavi, uvijek će biti onih koji će morati plaćati za svoju žudnju i onih koji će na tome zarađivati. I to je OK, barem dok “mali čovjek” ima neku šansu da dođe do onoga što želi. Ali što kada mu se i ta šansa oduzme, a on i dalje ulaže ogromnu količinu vremena, novca i nade u nedostižan cilj? Zamislite lutriju u koju svaki tjedan uplatite XY kuna, ali ona je namještena tako da nitko nikada ne može dobiti. E sada zamislite dating stranicu koja funkcionira na istom principu i biti će vam jasno o čemu se tu radi…

Japanska je policija tako nedavno poduzela veliku akciju protiv jedne poznate japanske stranice za pronalazak partnera prilikom čega je uhićeno osam njezinih visokih dužnosnika i to pod sumnjom da su krajnje korisnike tijekom nekih deset godina oštetili za otprilike 340 milijuna kuna! Njihova je glavna prijevara bila lažna dating stranica na kojoj je bilo čak 2,7 milijuna korisnika, a samo jedan od njih je bila žena. Nekako nema smisla, zar ne? E pa tu na scenu stupa nešto što se u Japanu naziva sukura, a označava tip prijevare u kojem nekoliko desetaka slabo plaćenih radnika preko interneta glumi prave osobe kako bi namamili žrtve na interakciju te plaćanje određenih usluga.

dating

U praksi to izgleda otprilike ovako: besplatno se registrirate na stranicu i u kratkom vam vremenu dolazi personalizirani mail od neke ljepotice koja vas želi upoznati. No, kako bi nastavili interakciju trebate postati punopravni član stranice i plaćati mjesečnu članarinu. Ljepotice, koje su zapravo nekakvi tipovi u mračnim jazbinama koji za malu lovu pišu skriptirane gluposti, znaju kako mjesecima mamiti svoje žrtve, a ako neka od njih poželi da se upoznaju u živo, odgovor uvijek bude negativan iz bilo kojeg zamislivog razloga. Možda se to nama čini bizarno i totalno naivno, ali usamljeni japanski muškarci stvarno puše te fore pa se navodi primjer lika koji je na stranici potrošio ukupno 650 tisuća kuna. Ajde, prevariti nekog idiota za neku siću, ali ovo je stvarno bezobrazna pljačka i još jedan dokaz da nikada ne treba vjerovati stvarima na internetu… pogotovo kada ti se od nikuda javi komad dobrih 5-6 ocjena iznad tvoje razine!

TAGOVIdating site dating stranica japan ljubav prevarant prijevara veza

Komentiraj