Lifestyle

Temelj svakog obroka

Aside Banners

Ultimativna infografika prikazuje 85 vrsta sendviča koje morate probati

Piše , Objavljeno

Sendvič je jedno od najjednostavnijih, ali i najraznovrsnijih jela u kojima možete uživati, a ova zanimljiva infografika “rastavlja” neke od poznatijih svjetskih delicija.

sendvič 2Sendviči su kao pizza (i seks): skoro svi ih vole i dobri su čak i kada su loši! Bilo da se radi o brzom zalogaju kada između dva komada kruha zvekneš tri šnite Podravca i 10 deka Posebne uz pola tube najjeftinije majoneze, ili kada u igru ubaciš ekstravagantna francuska peciva, plemeniti plavi sir, repove svježih škampi, ručno tiskanu gorušicu i egzotično bilje koje ne znaš niti pravilno izgovoriti, sendvič je vjerojatno najraširenije jelo na planeti pa je sasvim logično kako ih ima doslovno na stotine vrsta. A kako i ne bi kada su mogućnosti sastojaka i njihovih kombinacija praktički neograničene! Ekipa s Pop Chart Laba je pak stvorila vrlo zanimljivu infografiku kojom su pokušali secirati 85 najpoznatijih svjetskih sendviča, pa bacite oko na neke od favorita!

sendvičAko su vam slova previše sitna, na originalnoj stranici možete povećalom pretražiti cijeli graf, a to svakako preporučamo pravim ljubiteljima sendviča. Oni su ugrubo podijeljeni ovisno o temeljnom sastojku (uglavnom mesu) pa tako imamo one sa svinjetinom, govedinom ili piletinom, ali i nešto egzotičnije janjeće ili vegetarijanske varijante. Također je kod svakog sendviča naznačeno jede li se hladan ili topao/grillan, a brojkama su pridruženi državama iz kojih potječu. Na žalost, autohtonog hrvatskog sendviča nema, ali sigurno bi se dalo složiti par verzija. Uz malo kulena, pršuta i finog paškog sira već vidimo nešto za one malo dubljeg džepa, a da ne pričamo o bauštelskim “frtalj kruha” genijalnostima!

TAGOVIbrza hrana fast food hrana infografika sendvič

Komentiraj