Lifestyle

Space: the final frontier!

Aside Banners

Uredska zgrada u obliku USS Enterprisea iz ‘Star Treka’ je jedino mjesto na kojem želimo raditi

Piše , Objavljeno

Fanovi svoju ljubav prema djelima umjetnosti izražavaju na različite načine, a jedan je kineski biznismen za ostvarenje svojih maštarija izdvojio 100 milijuna dolara!

zgrada 1Malo je reći kako bismo doživjeli višestruki orgazam da nam netko ponudi teleportaciju na USS Enterprise, ali s godinama smo se pomirili kako se to nikada neće dogoditi. Ipak, pravi fan nikada ne odustaje od svojih snova, a ako već ne možemo živjeti živote svojih omiljenih junaka, onda im se barem možemo pokušati što više približiti. Upravo je to napravio kineski biznismen Liu Dejian koji je svoje hrpe milijuna dolara odlučio potrošiti na dječačku maštariju: izgradnju kultnog federacijskog broda USS Enterprise iz legendarne franšize Star Trek. Na žalost, nije uspio složiti letjelicu, ali uredska zgrada u obliku ovog poznatog istraživačkog broda je itekako dobar početak!

USS Enterprise zgrada – promo:

Izgradnja je počeka još 2010. godine u obalnom gradu Changleu, a 260 metara dugačak kompleks je na kraju koštao solidnih 97 milijuna dolara. U njemu će se smjestiti uredi kineskog studija za izradu igara NetDragon Websoft kojem je Dejian osnivač, a kojem očigledno jako dobro ide. Kako bi sve bilo po propisima, NetDragon je od TV kuće CBS tražio prava na korištenje Enterpriseovih specifikacija, a iako su ovi u početku mislili kako se radi o nekakvoj zajebanciji, na kraju su se uspjeli dogovoriti oko svega. Sada ostaje samo pitanje hoće li svi zaposlenici morati nositi službene uniforme Federacije i hoće li Dejian po svojem prizemljenom brodu hodati lakim korakom i ćelavom glavom dobrog starog kapetana Picarda?!

enterprise

TAGOVIarhitektura enterprise fan kina kinez picard star trek zgrada

Komentiraj