Lifestyle

I ovu smo bitku izgubili...

Aside Banners

Veliko istraživanje pokazuje kako žene u seksu uživaju više od muškaraca

Još jedan je mit napokon razbijen, a i ovaj put smo mi muškarci izvukli deblji kraj. Izgleda kako niti seks više nije naša domena.

Piše , Objavljeno

Bitka između spolova traje od pamtivijeka, a svaka strana ima neke svoje prednosti i mane. Neki će reći kako je ženama mnogo teže nego muškarcima, ali svako novo istraživanje o razlikama i sličnostima među spolovima otkriva kako je stvarnost zapravo totalno drugačija. Znanstvenici sa Sveučilišta Concordia su tako proveli istraživanje kojim su pokazali kako žene u seksu uživaju više od muškaraca, a glavni faktor toga je snažniji i raznovrsniji orgazam.

I dok muškarci uglavnom svršavaju na jednak način i sličnim intenzitetom, kod žena se orgazam dijeli na toliko raznih grana da je gotovo nemoguće pronaći ili postići dva ista. Oni ovise o dobi, iskustvu, poznavanju vlastitog tijela, psihičkoj stabilnosti i mnogim drugim faktorima, a najbitnije je dakako koje se točke na tijelu stimuliraju. Znanost zato ženske erogene zone dijeli na četiri temeljne skupine: klitoris, područje oko G-točke, ušće maternice i ne-genitalna područja poput bradavica, ušiju, vrata ili koljena. Stimulacija svake od ovih točaka ženu može dovesti do orgazma, nekada samo jedne, a nekada svih, što utječe na sam intenzitet i dužinu klimaksa.

orgazam 1

Dobra stvar za žene jest što orgazam evoluira tijekom njihova života te u poodmakloj dobi izgleda mnogo drugačije nego u mladosti, što kod nas muškaraca jednostavno nije slučaj. Također, postoje i određene zone na i u ženskom tijelu koje se tek sada počinju otkrivati kao iznimno stimulativne točke za postizanje orgazma, poput mistične A-točke koja je zapravo vrlo osjetljivo i mekano tkivo u najdubljim predjelima vagine i do kojeg samo profići mogu doći. Pa drugi put kada nam cure i žene budu tupile kako nam je samo seks na pameti, možemo slobodno reći da ne pričaju gluposti jer one ionako u njemu uživaju više od nas!

TAGOVIa-točka erogene zone g-točka klimaks klitoris muškarci orgazam seks žene

Komentiraj