Lifestyle

Ugodno s korisnim

Aside Banners

Vinoled – jedini sladoled od kojeg se možeš napiti

Ljubav prema slatkom ledenom osvježenju i finom alkoholnom piću su se sada spojile u jedan ultimativni proizvod zbog kojeg bi ljeto moglo biti bolje nego što smo očekivali!

Piše , Objavljeno

Već smo pisali o tome zašto nema sladoleda od grožđa, a nakon tog strašnog saznanja, nekako smo se pomirili s time da nikada nećemo probati niti vinski sladoled. I ne, nemojte nas osuđivati što smo uopće pomislili na to, jer smo sigurni kako u ovo ljetno vrijeme mnogima od vas to pada na pamet (ako ne od vina, onda barem sladoled od pive). No kao što prvoklasni stolni otrov koji se u dućanima prodaje po 13 kuna pod imenom “vino” iako grožđa nije vidjelo niti u istom postrojenju, a kamoli kao dio proizvodnje, tako su se pametni i inventivni ljudi sjetili zaobići koju prepreku i složiti prvi svjetski winecream iliti vinoled!

Malena obiteljska tvrtka Crossroad Company iz Baltimorea tako već par godina nudi poseban sladoled s vinom, a nedavno su odlučili uložiti u postrojenja te proširiti proizvodnju, pa sada svoje proizvode nude i preko interneta. Toliko im dobro ide da su sve zalihe rasprodane, a niti cijena od 15 dolara (oko 90 kuna) za pola litre sladoleda očigledno nije pretjerana. Na kraju krajeva, ovakvi se unikatni proizvodi uvijek plaćaju nešto više.

Winecream – promo video:

Crossroad Company svoj sladoled pravi procesom naglog zamrzavanja mješavine vina i smjese za sladoled uz pomoć tekućeg dušika, što je zapravo jedini način da se stvori toliko željena slastica koja još uvijek sadržava određenu količinu alkohola, točnije, 10%. Malo bi razočaranje u ovoj priči moglo biti što se kao glavna sirovina ne koristi klasično bijelo ili crno vino, već slatka desertna voćna vina od jagoda, šumskih plodova, ananasa i breskve. Možda će se jednog dana i moći zveknuti kakav Sauvignon-vanilija, ali za sada je ponuda ograničena na svega par okusa. A nema veze, glavno da se krenulo s ovim projektom. Uopće ne sumnjamo kako ćemo uskoro moći uživati u mnogim alkoholnim sladoledima!

TAGOVIalkohol desert ljeto SAD sladoled slastica vino vinoled

Komentiraj