Lifestyle

šlepen sie bitte

Aside Banners

Vlasnik Tesle napunio auto na najkreativniji mogući način – šlepanjem!

Piše , Objavljeno

Već smo navikli na različite oblike šlepanja. Prvi je svakako kad ti umre automobil pa tata dođe po tebe i prigovara ti da si nešto pokvario pa te zakači i odfura do mehaničara, ali šlepanje je i ono kad prijatelja častiš cijelu večer, a on ni ne pomišlja izvaditi novčanik. Ono kad moraš mlađeg brata odvesti u izlazak među svoju ekipu jer ti je mama rekla. Ono kad si Lebron James i vučeš cijeli grad na svojim leđima.

Postoji još jedna vrsta šlepanja, šlepanje koje puni baterije.

Većina električnih automobila koristi regenerativno kočenje kako bi barem malo dopunili baterije i produžili si domet. U teoriji se pričalo da se ova regenerativna svojstva mogu upotrijebiti kako bi se napunila čitava baterija – i to šlepanjem, a jedan vlasnik je to odlučio testirati.

Ako ste ludi za električnim automobilima, tehnologijom, testovima, čudnim Youtube videozapisima – došli ste na pravo mjesto. Matt je odlučio odraditi šlep-test u znanstvenom okruženju, možeš pogledati video koji svakako ima meditativna svojstva, a možeš i preskočiti ovaj Youtube link i pročitati zaključke ispod.

.

Čim šlepanje započne – potrošnja energija značajno padne, a prognozirani domet se rapidno penje. Nakon jedne milje šlepanja, automobil se može voziti dodatnih 10 milja samo zbog konzervirane energije nastale vučom automobila.

U samoj kompaniji (Tesla jel?) su okarakterizirali ovo punjenje kreativnim, ali neodrživim. Pogotovo pri velikim brzinama. Ako do ovakvog punjenja ipak dolazi – Tesla preporuča kamione.

A budućnost je možda iza ugla – Tesla kamioni na autocesti koji umjesto tereta voze ogromne baterije. Pospojimo se na autocesti jedni iza drugih i svi sretni i zadovoljni, kablovima za bateriju ili za šlepanje, ali prava ekstaza počinje kada wireless charging postane stvarnost.

TAGOVIautomobili Baterija Električni automobili šlepanje tesla test

Komentiraj