Lifestyle

Ovo je sada svijet žena

Aside Banners

Vremena se mijenjaju: Žene su spremnije suočiti se s problemima u vezi od muškaraca

Piše , Objavljeno

Ako vam se čini kako u zadnje vrijeme ima sve više prekida veza i razvoda, vjerojatno ste nehotično nabasali na fenomen žestoke ženske emancipacije i laganih odjeba čim stvari zaguste!

veza 2Nema više kriomičnih pogleda prema zamamnoj guzi kakve egzotične ljepotice, pijanki i kartanja s prijateljima ili zaboravljanja godišnjice, žene više ne trpe ta sranja i nije im bed glasno i jasno reći što misle o tome. Zaboravite one fore iz humorističnih serija i filmova u kojima takve situacije izgledaju simpatično jer danas takve stvari ne prolaze i cura/žena će vam poslati lagani odjeb čim kola krenu nizbrdo. Izgleda kako je napokon došao taj trenutak u povijesti kada su žene ne samo emancipirane, nego su napokon preuzele dominirajuću ulogu u vezama!

Ne vjerujete? Što kažete na rezultate studije koju je proveo sociolog Michael Rosenfeld, koja pokazuje kako je čak 69% brakova razvrgnuto inicijativom žena? To su brojke koje jasno pokazuju kako su žene spremnije nego ikada reći ono što misle i pobjeći iz problematične veze prije nego što muškarac uopće skuži kako nešto ozbiljno ne štima. To je veliki pomak s obzirom na ne tako davnu prošlost, gdje je raskid braka bio nezamisliv, a raskid braka od strane žene nešto zbog čega se nerijetko gubila i glava! A pogodite tko će u ovoj novonastaloj situaciji izvući kraću slamku?

veza

Razlozi ovakve promjene spolnih uloga leže prije svega u emancipaciji žena, koje više ne žele uzimati prezimena svojih muževa, ostajati kod kuće i odgajati djecu ili trpiti njegovo “djetinje ponašanje”, već žele ista, ako ne i veća prava od njega. Također, sasvim je očito kako se njihov prag tolerancije znatno smanjio, pa više nikako neće dopustiti njegove pijanke s prijateljima, igranje igrica, manipulacije i sitne laži ili povremene odlaske u kasino ili kladionicu. Za kraj, treba spomenuti i svojevrsno seksualno buđenje u kojem žene napokon prihvaćaju činjenicu kako su i one seksualna bića te zahtijevaju da se tako i postupa s njima. Drugim riječima, moramo biti mirni, dobri, osjećajni, pažljivi, vjerni i puni ljubavi te spremni staviti pravu stvar na pravo mjesto u svakom trenutku u kojem ona poželi, a čim nešto zeznemo možemo očekivati pakiranje kofera i odlazak bez riječi? Dečki, teška su vremena pred nama…

TAGOVIbrak ljubav muškarac nezadovoljstvo odnosi Sreća veze žene

Komentiraj