Klopa & Cuga

Za curu sokić, a meni daj 99 piva!

Aside Banners

Za slučaj da vam bude premalo pive…. Nema problema, evo 99-pack pa se oduzmite!

Piše , Objavljeno

Ameri gaje posebnu ljubav prema pivi, a kada se ona susretne s vječnim nastojanjima da sve bude brže, jače i veće, nastane ovo čudo tehnologije!

pivo 1

Iako vole pivu isto, ako ne i više od nas Europljana, Ameri u ovom laganom alkoholnom piću uživaju na poprilično drugačiji način. Dok se mi za neformalna popodnevna druženja opskrbljujemo s gajbom pivčuge ili barem dvije-tri dvolitrene plastične granate, oni će si isfurati bačvicu ili 6-pack pive te se na taj način pokušati rastaviti na sastavne faktore.

Problem u cijelom ovom sustavu je zapravo u osnovama potrošnje. Naime, bačvica pive sadrži preveliku količinu tekućine i nije baš pogodna ako se radi o malo manjem tulumu, dok je s druge strane 6-pack dobar uglavnom samo za kapanje očiju i ispiranje usta nakon ispijanja Jima, Jacka ili Johnnya. Zato su veliki umovi američkog alkoholnog biznisa smišljali i smišljali rješenje ovog iznimno bitnog problema te se nakon desetljeća pokušaja i promašaja napokon dosjetili: napravit će 99-pack pive!

pivo

Na ovu je ideju došla tvrtka Austin Beerworks, jedan od manjih igrača u američkoj saveznoj državi Texas (inače poznatoj po svojoj ljubavi prema pivu i pucanju na ljude), koja će ovim potezom sigurno skrenuti pozornost javnosti na sebe. Njihova glavna uzdanica, Anytime Ale, od sada se može nabaviti i u ekskluzivnom pakiranju od čak 99 limenki, koje koštaju vrlo pristupačnih 99 dolara (preračunato, oko 5-6 kuna po limenci). Čak i oni koji ne vole pivu moraju priznati da ovo izgleda kao ponuda koja se ne smije propustiti, pogotovo ako je u igri neki tulum!

Anytime Ale 99-pack – promo video:

Osim što nas od ovog čuda inženjerstva dijeli kojih 10-ak tisuća kilometara, i da smo u Austinu, ne bismo toliko lako došli do 99-packa. Naime, ekipa iz Austin Beerworksa malo je zakomplicirala nabavku pa svatko tko želi uživati u ovoj masi pive mora slijediti niz tragova i kompliciranih uputa na njihovoj Facebook stranici, Twitter profilu i Instagram profilu koji bi ih trebali dovesti do “nagrade”. Na kraju ispada da se, kako to obično biva, niti ovdje ne radi o užitku kupaca (to definitivno nije slučaj, jer poznavajući američka piva i sudeći po ambalaži Anytime Alea, ovo vjerojatno ima okus fermentirane pišaline), već o običnoj marketinškoj propagandi, ali koga briga… kada kod frenda na viksu dofuraš ovu gredu pive, nitko neće pitati o kakvom se to kapitalističkom nusproizvodu radi!

TAGOVI6-pack 99-pack alkohol piva pivo pivovara

Komentiraj