Lifestyle

Može jedna sir-šunka s travom?

Aside Banners

Zaboravite browniese, pizza s marihuanom je novi hit među ljubiteljima trave

Piše , Objavljeno

Kako sve više američkih saveznih država legalizira travu, tako se pojavljuju i neki sasvim novi i vrlo originalni poduzetnički projekti vezani uz ovu biljku. Ugostiteljstvo nije iznimka!

pizza 1Ako je ikada bilo idealno vrijeme za marihuanu i sve one koji uživaju u njezinom opojnom dimu, onda je to sada. Gotovo svakog mjeseca jedna američka savezna država legalizira ovu ljekovitu biljku, diljem države se otvaraju nove farme i distribucijski centri (koji stvaraju tisuće radnih mjesta), a poduzetna ekipa smišlja nove načine kako zaraditi koji dolar od ove “zelene ludnice“. Henry Mark, 24-godišnji zaljubljenik u travu i vlasnik malenog obrta tako je prepoznao da na tržištu nedostaje neka kvalitetna kombinacija hrane i njegove omiljene biljke pa ju je odlučio spojiti s onim što Ameri (a i ostatak svijeta) najviše vole: pizzom!

Henry je tako još početkom godine u distribucijske centre diljem Los Angelesa počeo slati svoje zaleđene Stoned Oven Gourmet Pizze, koje se prodaju po cijeni od 10 dolara (oko 60-ak kuna) po komadu, a u nešto više od pola godine je od nekoliko stotina rukom proizvedenih pizza tjedno došao do 2 000 do 3 000 komada te se jednostavno morao proširiti i zaposliti nove ljude.

pizza

Njegove su pizze tako začinjene s oko 250 miligrama THC koncentrata ekstrahiranog iz posebnog hibridnog soja s dominantnom indica vrstom, a cijeli proces izvlačenja “hranjivih” sastojaka za njega vrši tvrtka pod nazivom The Earth’s Harmony Essentials (po nazivu pretpostavljamo da i oni vole zapaliti koju, samo se nadamo da to ne rade u blizini etanola). Sama je pizza klasična varijanta s prvoklasnim sirom i kobasicama (pepperoni), a čak niti najosjetljivija nepca neće osjetiti niti tračak marihuane. Upravo zato bi ta kombinacija mogla biti prilično opasna za nekoga tko nije naviknut na učinke ove biljke…

Henry tako ističe da je najveći problem u njegovom rastućem projektu nedosljednost same jačine bilo koje hrane kombinirane s marihuanom. Tako vas jedna pizza može “napušiti” toliko da po 5-6 sati ne znate za sebe, a druga vam pak može biti apsolutno ista kao i ona koju mama doma sprema. I dok za iskusne travare ovako nešto neće biti neki veći problem jer su i sami naviknuli da ono što duvaju ne puca uvijek jednako, ekipa koja je nova u tome mogla bi se prilično neugodno iznenaditi. Zato Henry preporučuje da prvo pojedete jedan komad, popijete čašu vode i pričekate pola sata pa nakon toga procijenite koliko vam još treba i je li čak i ovo dovoljno.

U Kambodži već 20-ak godinu isfuravaju pizze začinjene listovima i vrhovima marihuane

U Kambodži već 20-ak godinu isfuravaju pizze začinjene listovima i vrhovima marihuane

Na žalost, mi za time nećemo imati potrebe još neko vrijeme jer će se prve pizzerije s ovakvom varijantom kod nas pojaviti vjerojatno tek nakon što koloniziramo Sunce, ali uvijek postoji “domaća kuhinja”… Samo nemojte zaboraviti: etanol je zapaljiv!

TAGOVIdroga legalizacija marihuana napušavanje pizza restoran trava vutra

Komentiraj