Lifestyle

Tužan dan

Aside Banners

Zaštitne folije koje pucketaju kada ih pritisnite uskoro bi mogle nestati – već tražimo antistres zamjenu!

Piše , Objavljeno

Teško je povjerovati kako komadić plastike ispunjen zrakom čovjeku može priuštiti toliko zadovoljstva, a još je teže prihvatiti kako bi takva antistres-terapija uskoro mogla postati stvar prošlosti.

bubble wrapZaštitna folija s mjehurićima zraka koji pucketaju kada ih pritisnete iliti jednostavno bubble wrap jedna je od onih sitnica koja je svojom dječjom jednostavnošću donijela neopisivu sreću milijunima ljudi diljem svijeta. Da živimo u antičkoj Grčkoj filozofi bi vjerojatno nadugo i naširoko raspravljali o tome što nas to u našem bitku toliko privlači jednom takvom blesavom efektu pucketanja balončića zraka, ali hej… ako funkcionira, nemoj ništa mijenjati niti pitati suvišna pitanja!

Na žalost, tako ne misle u Sealed Airu, tvrki koja je još tamo 1957. godine patentirala ovakvu vrstu zaštite proizvoda i još uvijek je najveći proizvođač bubble wrapa i jedini istinski vlasnik licence za njega. Nakon što su više od pola stoljeća zarađivali kamione love na tom proizvodu, sada su odlučili uvesti novinu koja je s ekonomskog stajališta možda i opravdana, ali bi civilizaciju mogla gurnuti barem jedan korak unatrag. Radi se o zaštitnoj foliji s mjehurićima zraka koji ne pucketaju kada ih pritisnete, a koju su nazvali iBubble Wrap… jer je sada in ispred svega staviti “i”!

zoltan

Ova nova folija izgleda slično kao stara, ali mjehurići u njoj nisu odvojeni već su povezani u redovima. Kada stisnete jedan od njih mjehurić neće puknuti, već će se zrak samo pomaknuti niz red, a proizvod će se prodavati potpuno prazan, uz malenu pumpicu kojom će ga tvrtke same puniti. Ušteda je toliko velika da je  transport jednog kamiona ovog novog proizvoda ekvivalentan transportu čak 47 kamiona starog bubble wrapa, a to znači i daleko veće prihode. Naravno, Sealed Air, kao i drugi proizvođači zaštitnih folija s licencom, će i dalje proizvoditi stariju verziju bubble wrapa, ali će ju s vremenom pokušati u potpunosti izbaciti iz jednadžbe. Izgleda kako je došlo vrijeme da obnovimo svoje zalihe, jer budućnost bi mogla biti prilično stresna i dosadna!

TAGOVIbubble wrap industrija mjehurići pucketanje stres zaštitna folija

Komentiraj