Lifestyle

Jel 2 minute dovoljno?

Aside Banners

Žene otkrivaju koliko bi dugo trebao trajati dobar seks i kako to postići

Jedan od najvećih strahova svakog muškarca jest prebrzo svršavanje, a žene otkrivaju kako je on itekako opravdan.

Piše , Objavljeno

Možda naš macho stav to ne otkriva, ali muškarci mogu biti itekako nesigurni kada se radi o seksu. Puno je tu stvari zbog kojih treba biti zabrinut, od same kvalitete iskustva pa sve do trajanja istog. Na žalost, mnoga naša braća pate od problema s preuranjenom ejakulacijom ili erektilnom disfunkcijom, a rijetko tko može izdržati više od 10 minuta da ne svrši. Neki bi možda mogli reći kako je to svojevrsni kompliment ženi, ali u stvarnosti tome na žalost nije tako.

Nedavno objavljena studija u časopisu Journal of Sexual Medicine tako otkriva kako prosječni spolni odnos traje 5,4 minute što je otprilike dužina jedne i pol pjesme. Nije pretjerano pohvalno, priznajemo. Studija je provedena na ukupno 474 heteroseksualna para iz Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske, Španjolske, Turske i SAD-a, a najboljima su se pokazali Britanci koji ga rokaju oko 10 minuta. Većina ipak ulazi u zonu od 4 do 11 minuta, a od ispitanika se tražilo da štopericom mjere od trenutka penetracije pa sve do trenutka svršavanja. U cijelu priču nije uključena predigra, kao niti stavka povezana sa ženskim zadovoljstvom.

seks

Druga studija provedena 2004. godine je tako pokazala da prosječan seksualni odnos uključuje 11 do 13 minuta predigre i 7 do 8 minuta seksa, ali žene su u toj studiji izjavile kako je njihov idealni seks dobrih 25 minuta predigre i barem 14 do 16 minuta seksa. Drugim riječima momci, u deficitu smo. Ipak, postoji par trikova koji bi mogli pomoći da se ovo prolazno vrijeme produži. Tako se na primjer prstima može pritisnuti glavić penisa (i držati tako do 20 sekundi) kada muškarac osjeti da je blizu orgazma ili jednostavno stati kada se osjeti da bi kraj mogao biti blizu. Drugi je trik usporiti “nabijanje” čime se smanjuje stimulacija penisa i produžuje sam seksualni odnos. Za kraj je tu i uvijek poželjna komunikacija s partnericom kako bi zajedno dokučili izvor mogućih problema i uskladili se tako da cijelo iskustvo bude mnogo kvalitetnije i dugotrajnije. Živjeli!

TAGOVIdužina seksa erektilna disfunkcija muškarci orgazam preuranjena ejakulacija seks seksualni odnos zadovoljstvo

Komentiraj