Lifestyle

Nismo fanovi ove mode

Aside Banners

Žene puštaju dlake ispod pazuha i hvale se njima u ime feminizma (i pomodarstva)

Piše , Objavljeno

Već nekoliko godina traju pokušaji da se dlake na nogama i ispod pazuha žena učine privlačnim, a izgleda kako je taj pokret upravo došao do svog vrhunca.

pazuhZovite nas seksističkim svinjama i tlačiteljima ženskog duha i bića, ali dlake ispod pazuha (i na nogama) nisu nimalo privlačne. Nisu osobito privlačne ni na muškarcima, ali lijepa djevojka koja pod rukom uzgaja džunglu ne može se isfurati pod nešto pozitivno kako god to netko pokušao prikazati! Ipak, određeni broj žena misli kako odbijanjem brige o dlačicama na neki način iskazuju svoj feministički stav, ali uglavnom se radi o čistom pomodarstvu i skupljanju jeftinih bodova. Najbolji je dokaz tome vjerojatno i najpoznatija mlada “nedepilatorica” Miley Cyrus, koja prirodno stanje svog potpazuhlja njeguje i njime se hvali već godinama, u isto vrijeme tresući guzicom i simulirajući seks s doslovno svime što joj se nalazi na dohvat ruke. To je feminizam?

#PANK #dirtyhippie

A photo posted by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Inače, žene nisu imale naviku depilirati se na tom području sve do početka 20. stoljeća kada su u modu došle majice bez rukava (što je samo po sebi događaj od iznimne važnosti za feministice) pa su i pazusi postali mnogo vidljiviji drugim ljudima. Ne znamo tko se toga sjetio, ali žene su vrlo brzo prihvatile proces brijanja dlaka ispod pazuha kao nešto što je estetski potrebno, a on se, uz neke anomalije poput pokušaja Julie Roberts da isfura look domorodačke princeze na crvenom tepihu, zadržao dobrih stotinjak godina.

All natural #notnaturalhaircolor #nothingbutpixies #armpithair #lol #pinkhairdontcare #cali #sf #hairy #bohemian

A photo posted by HAIR.LASH.BROW.MAKEUP. (@rachaelalpert) on

@snadsmortan

@lost.moonchild

So fucking what, it's my body.

A photo posted by Kami Gilfoy (@kaywanderlust) on

Danas, uz pregršt društvenih mreža i milijun načina da se netko probije na naslovnice, dlake ponovno ulaze u modu, a nakon pokreta koji je veličao neobrijane noge i farbanje “frizurice” ispod pazuha, sada jača i fronta koja podržava totalno prirodan izgled. Naravno da žene imaju potpuno pravo raditi sa svojim tijelom što god žele, razumijemo minimalnu količinu šminke, jasan nam je čak i trend nepranja kose (?!), ali je li ovo stvarno potrebno? I što je još bitnije, moramo li se bojati sljedećeg koraka?

TAGOVIbrijanje depiliranje dlake dlake ispod pazuha Instagram Miley Cyrus moda trend

Komentiraj