Lifestyle

Oslobodite bradavice!

Aside Banners

Žene se bore protiv internet cenzure photoshopiranjem muških bradavica na svoje grudi

Mi na Idesh!-u smo se odavno izjasnili kako bradavice, bile one muške ili ženske, jednostavno moraju biti slobodne, ali krute društvene mreže i dalje cenzuriraju ono najljepše što nam je Bog dao!

Piše , Objavljeno

bradavice

Da se nekim slučajem dokopamo vremenskog stroja, prvo što bismo napravili jest mala ekspedicija u prošlost do budale koja je prva rekla: “Ženske grudi i bradavice su sramota i treba ih pokriti u svakoj prilici!“, gdje bi dobio pravu zidarsku šamarčinu kojom bi mu se iz glave valjda izbile takve nebulozne ideje. No, na žalost, vremenskog stroja nema, a nije niti sasvim jasno tko se prvi sjetio cenzure ženskih grudi, tako da nam ne ostaje ništa drugo nego trpiti svijet u kojem se nešto tamniji izbočeni komadić kože smatra sramotnim heretičkim simbolom.

Ipak, stvari se polagano kreću prema naprijed, a to je pogotovo vidljivo na društvenim mrežama, koje i dalje uglavnom strogo provode politiku bezbradavičaštva. Ne daj bože da neki 14-godišnjak slučajno vidi golu sisu, odmah će se morati zvati istjerivač đavla! Naravno, u širenju evanđelja slobode ženskog tijela prednjače svjetske zvijezde, a trenutno su najjača imena luda Chelsea Handler i još luđa Miley Cyrus, koje svojim hrabrim potezima skupljaju tisuće lajkova i izazivaju prilično velike valove u svjetskim medijima.

@papermagazine @benjamjones @twinkleswinkle

A photo posted by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Nedavno se pak pojavila sasvim nova inicijativa, koja je koristeći humor i vrhunski cinizam uspjela nasmijati cijeli svijet i postati pravi viralni hit. Njezin je autor umjetnik Micol Hebron, koji je isfurao savršeni “pribor” za svaku ženu koja želi pokazati svoje grudi na internetu bez da ih tehnički i pokaže. On je naime slikao svoju, mušku bradavicu, stavio ju online te ponudio svakoj djevojci da ju skine, odreže i zalijepi preko svojih bradavica, bilo virtualno bilo u stvarnosti. Kako je pokazivanje muške bradavice sasvim legalno, nije trebalo dugo da se žene diljem svijeta ulove za ovu foru i pokažu srednjak svim cenzorima.

Just a suggestion for your topless pics… #MaleNipple

A photo posted by Megan Hammond (@pretty_eurydice) on

Yep I find nipples hilarious, I'm sexy and you know it! #malenipples #haveanicefuckingday #nudepicture

A photo posted by Amanda Allander (@manda_allander) on

Throwback. #MaleNipple #FreeTheNipple

A photo posted by Chàlè

Naravno, ovo nije jedina takva inicijativa, a grupe za ženska prava i prava slobodnih bradavica se već godinama na različite načine bore protiv totalno bezumnih pravila koja nemaju apsolutno nikakvo pokriće, pogotovo u današnjem svijetu. Nećemo ulaziti preduboko u medicinu i biologiju, ali ženska i muška bradavica su gotovo identične te nema nikakvog razloga da se objavljivanje fotki jednih dozvoljava, a drugih zabranjuje. Oslobodite bradavice!

#freetheboob #freethenipple #freenips #freenipple

A photo posted by #freethenipple (@free_the.nipple_) on

FTN supporters all over NYC today! #Equality t-shirts at www.freethenipple.com

A photo posted by Free The Nipple (@freethenipple) on

TAGOVIbradavice društvene mreže grudi prava sise žene

Komentiraj