Lifestyle

Za njihove pojmove džaba!

Aside Banners

Život u San Franciscu je toliko skup da za 400 dolara dobiješ smještaj u drvenoj kutiji

Piše , Objavljeno

Jedan od najskupljih gradova za život na svijetu ima ogroman problem s nedostatkom nekretnina i njihovim visokim cijenama, pa se ljudi snalaze na uistinu bizarne načine!

kutija 1San Francisco je prekrasan grad (nismo bili, ali tako se priča) s jednim ogromnim problemom, a taj je stambeni prostor po prihvatljivim cijenama. Nije stoga nimalo čudno da veliki dio od njegovih par milijuna stanovnika mora opstajati u beskućništvu, a oni koji nekako uspiju ugrabiti kakvu garsonjericu ili stančić s jednom spavaćom sobom plaćaju stanarinu i do 3 500 tisuće dolara (23 prljave tisuće kuna?!?!). Ako već imaš posao tamo ili želiš raditi u tom gradu, negdje moraš živjeti, a ekipa se snalazi kako zna i umije, od spavanja po kontejnerima do uzurpiranja frendovog kauča. Peter Berkowitz, 25-godišnji freelance ilustrator, osmislio je sasvim novu metodu koja bi mogla postati novi hit na tržištu nekretnina!

kutija 2

Naime, on je u prijateljevom stanu instalirao poveću drvenu kutiju, koja zapravo predstavlja cijeli njegov stan. Inspiracija su mu bile “sobe” u japanskim kapsula-hotelima, pa je za nekih 1 300 dolara konstruirao svoju nastambu dužine 2,4 metra i visine 1,4 metra, što je sasvim dovoljno da se fino ispruži i začori, ali nedovoljno da se uspravi kao čovjek. Unutar kutije se nalazi maleni stolić na izvlačenje, polica iznad glave, sustav ventilacije i LED lampice, a Berkowitz tvrdi kako je to uistinu sve što mu treba. Čak može pozvati i par prijatelja u svoju sobicu, a problemi bi se mogli pojaviti kada upozna neku djevojku i poželi joj pokazati svoju gajbu.

kutija 3

Kutija je locirana u kuhinji njegovog prijatelja, kojem za prostor plaća ukupno 400 dolara stanarine. Za tu lovu ima i potpuni pristup svim drugim ključnim stavkama normalnog života, poput kupaonice, frižidera i perilice rublja, tako da se može reći kako je ovo prilično dobar deal. Berkowitzu je namjera dodatno izolirati svoju kutiju kako ne bi čuo što se događa van nje, a čak ima i neke planove za manjim proširenjima, prvenstveno u visinu. Bilo kako bilo, dok ne zaradi neku veću lovu, ne namjerava se iseliti, a i onda je pitanje koliko će to uistinu željeti. Tko ne bi volio živjeti u drvenoj kutiji u San Franciscu?!

TAGOVIapartman iznajmljivanje nekretnina SAD san francisco skupo smještaj stan život

Komentiraj