Mix

Amazonova nova oklada na fantasy The Wheel of Time ocijenjena sa Certified Fresh na Rotten Tomatoesu

Rosamund Pike
Rosamund Pike Foto: Youtube Screenshot
Amazonov nova serija The Wheel of Time je označena kao Certified Fresh na Rotten Tomatoesu, s velikom crvenom rajčicom koja znači da serija vrijedi u očima kritičara. Nakon 66 recenzija, ocjena stoji na 85 posto. Nije baš da nam te ocjene znače sve u životu, ali nam daje okvirna očekivanja od svakog projekta.

Publika joj je dala nešto nižu ocjenu, svega 80 posto – ali je pitanje kakvi su to gledatelji, koliko su upoznati s fantasyjem i konkretnim književnim predloškom te kakvi su im inače serijski apetiti.

Amazon je već najavio kako je The Wheel of Time najgledanija premijera u 2021. godini, druga sezona je već u produkciji – čak i prije nego je prva epizoda uopće postavljena na Amazonovu streaming platformu.

The Wheel of Time je smješten u svijet gdje magija itekako postoji, a magiji mogu pristupiti samo određene žene. Rosamund Pike glumi Moiraine, članicu moćnog reda žena koji se nazivaju Aes Sedai koja putuje svijetom s pet mladića i žena, a netko od njih je Dragon Reborn, osoba iz proročanstva koja će uništiti ili spasiti čovječanstvo.

Ne možemo reći da zvuči originalno, ali u pitanju je ekranizacija serijala fantasy romana Roberta Jordana koja je i pomaknula neke granice fantasy žanra tako da očekujemo puno, a i shvaćamo da je puno toga i u samoj izvedbi. Realno, mi ćemo gledati sve gdje se pojavljuje Rosamund Pike.

Amazon razvija i seriju smještenu u Međuzemlje, Lord of the Rings će dobiti nasljednika, a budžet za seriju je ogroman. Već smo čuli od ljudi koji su pogledali The Wheel of Time da i ta serija zaslužuje ogroman budžet, ali da postiže puno čak i s manje uloženog novca nego što je to slučaj s LOTR franšizom.