Mix

Apple službeno predstavio iPhone 15 s potpuno novim značajkama! Promijenili su punjač nakon 11 godina

apple iPhone 15 i 15 pro
apple iPhone 15 i 15 pro Foto: apple.com/youtubescreenshot@apple
Ponovno je to doba godine, Apple je službeno najavio izlazak iPhonea 15 s potpuno novim karakteristikama. Telefon predstavlja najnoviju generaciju uređaja koji je 2007., kada se prvi put pojavio, trajno promijenio tržište pametnih telefona.

Najnoviji iPhone stručnjaci su opisali kao „najveće ažuriranje uređaja u posljednje tri godine“, kako nam prenosi LADBible, a Apple ga je najavio u svom stilu.

Šef Applea, Tim Cook, 12. rujna izašao je na pozornicu kako bi objasnio što sve možemo očekivati ​​od iPhonea 15. Kao što je slučaj sa svakim novim modelom, uz pozamašnu svotu koju treba izdvojiti za novi uređaj, govori se o novim značajkama koje se nude korisnicima.

Bilo je dosta razgovora o svjetlini zaslona i većem zaslonu, tako da ima više stvari koje će okupirati vaše oči dok držite telefon u ruci. Apple također tvrdi da su njegovi zasloni sada tvrđi, tako da ne biste trebali imati problema ako vam novi uređaj ispadne.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli apple (@apple)

Ipak, najveće iznenađenje je novi (stari) tip punjača jer će, Appleovi najnoviji modeli, za punjenje koristiti USB-C priključak. Pričalo se da će Apple zamijeniti svoj stari sustav punjenja u korist USB-C nakon što je novi zakon EU objavio da svi prijenosni uređaji moraju biti kompatibilni s univerzalnim punjačem do prosinca 2024, također nam prenosi LADBible. Bit će to prva promjena sustav punjenja iPhonea u 11 godina.

Cijene iPhonea kreću se od 799 dolara, a iPhonea 15 Plus od 899 dolara, što je isto kao i prošle godine u Americi. U međuvremenu, iPhone 15 Pro koštat će vas 999 dolara, dok će iPhone 15 Pro Max koštati 1199 dolara, stoji na apple.com. Appleov asortiman iPhonea za 2023. u prodaji će se naći 22. rujna.